Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bizim de bir Disneyland’imiz var artık!..

Kemal'in kızı, yeğenim Zeynep, bizim ailenin en gözü karasıdır.. Daha çocukken başladı, parkların insanı en korkutan aletlerinde uçmaya.. Büyüdü "Akıllanır" dedik.. 30'a vardı.. Daha da beter oldu.. Nasıl adrenalin peşinde, inanmazsınız..
Amcası olarak bana düştü tabii.. Ben bu köşede daha temeli atılırken yazmıştım ya, Vialand'i.. Şimdi genel müdürü de, bizim hala unutamadığım Yaşamdan Dakikaları yayınlayan Sky'ın Genel Müdürüyken tanıdığım, sevgili kardeşim Tolga olunca, kalktık gittik. Zeyno, erkek arkadaşı Tolga.. Müdür Tolga'nın asistanı da Zeynep olunca, iki Zeynep, iki Tolga, bir de ben bir pazar günü Vialand'de buluştuk..
Vialand dediğin, 100 (Yüz) futbol sahası büyüklüğünde.. İçinde bir otel, bir AVM var.. Ve de Türk Disneyland'i park!. Ve tabii, restoranlar, kafeler.. Deliler o çılgın aletlere binerken ben ne yapacağım..
Önce "Aç ayı oynamaz" dedim, Müdür Tolga'ya.. AVM kısmı açık hava caddeleri şeklinde.. O caddelerde restoranlar var. Bir eski İstanbul Sokağında Osmanlı Aşevleri mesela.. Biz İtalyan deyip Casa de İtalia'yı seçtik.. Sonra eğlence parkına indik..
"Disneyland'de de, Disneyworld'e de gittim. Bindiğim tek şey Karaip Korsanları oldu" dedim, Müdür Tolga'ya..
"O zaman hep beraber 'Fatih'in Rüyası'na binelim" dedi. Sıra sıra kayıklar geliyor. Bindik ve bir mağaraya girdik. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u nasıl feth ettiğini anlatıyor yol boyunca.. Ve yol boyunca, anlattığı sahneleri görüyorsunuz.. Hareketli robotlar, yani o devrin insanları topları döküyor, gemileri karadan yürütüyor.. Bildiğiniz ne varsa, bire bir canlandırılmış..
"Bu muazzam bir iş, kaça mal oldu" dedim, Tolga'ya..
"20 milyon dolar" dedi.. Kayıktan düşüyordum..
"20 milyon dolar, 20 yılda çıkar mı" dedim saf saf..
Anlattı.. O 100 futbol sahası büyüklüğündeki Vialand 650 milyon dolar yatırımla yapılmış. 20 milyonun lafı mı olur..
Ve de rakamlara bakar mısınız?.
2014 yılında 8.5 milyon kişi gezmiş, daha tamam bile değilken. Bu yılki hedef 5 milyonu yabancı, 30 milyon.. Bu yıl niye patlama bekleniyor?.
Çünkü dünyanın en büyük Roller Costerlarından biri orda yapılmış ve nihayet açılmış. Bakarken bile dehşet veriyor..
3 saniyede 110 kilometre hıza çıkan, 78 metreden düşen, o hızla uçarken, 360 derece dönen "Nefes Kesen" treni gerçekten bakarken bile nefes kesiyor..
Beklenen 30 milyonun 15 milyonu, sırf bu Nefes Kesen'e gelir inanın.. Dünya gelir.. Nasıl nefes kestiğini görmek istiyorsanız, tıklayın, bakın..
http://vialand.com.tr/tema-park/uniteler/Nefeskesen/1
Zeyno bindi tabii.. Ben yarım yamalak bakarken nefesim kesiliyordu..
Tolga Müdür "Hadi beraber Safari'ye binelim de rahatla" dedi. Vialand'in en güzel tarafı bu.. Herkese, her yaşa, her yüreğe göre bir biniş var. Gene bindik hep beraber, daldık Afrika'ya.. Neşeli, meraklı, enfes..
Tabii, Zeyno'ya adrenalin lazım gene..
"Adalet Kulesi" dedi.
Kule 50 metre.. Asansörle çıkıp Vialand'e havadan bakıyorsunuz. İyi de, 50 metreden bir de "Zank" diye düşüş var..
Zeyno asansöre, ben tam karşıdaki İstanbul Sokağına. Orda bir Osmanlı kahvesi var. Pingan!.. Köşede o devir kılıkları ile bir alaturka saz heyeti, fasıl yapıyor. Tam Osmanlı kahve servisi.. Okkalı kahvemi içerken, Adalet Kulesi'ni seyrediyorum.. Zeyno neşeyle çıktı..
Ora da bitti..
Müdür Tolga "Maceraperest" diye nefes kesmediğini iddia ettiği ikinci Roller Coster'ı teklif etti bu defa.. "Ben de maceraperest bir hava görüyor musun" dedim.. Zeyno atladı tabii.. Sonra 360 diye bir manyak zirve dönüşü var, ona da atladı.. O zaman ben de cesaretlendim. Çılgın Nehre gene hep beraber bindik. Nehir gerçekten çılgın. Millet çığlık çığlığa.. Erkekliğe şey sürdürmedim, merak etmeyin..
Ama halimi asistan Zeynep anladı.
"Çok gezdik, çok yorulduk. Şimdi tatlı yiyip tatlı konuşalım" dedi.. Alışveriş caddeleri içinde bir Alaçatı Muhallebicisi var. Oraya gittik. Tam Cem Yılmaz tarifi ile "Little little, in the middle/ Ortaya ufak ufak" en güzel Türk tatlıları gelmez mi?.
Yok canım, doktorlarım kızmasın.. Hepsinden tattım sadece.. Harika..
Aklım Vialand'de kalarak ayrılırken, Zeyno "Ne zaman geliyoruz amca" demez mi?.
Bakın Sevgili Okurlar, İstanbul'da iseniz, bu hafta sonu gidin. Ramazan dolayısı ile, binişler önündeki kuyruklar nispeten az. Ama İstanbul dışında iseniz, tatil programınızı mutlak Vialand'e göre yapın..
Sabahtan akşama dek, bebeklerden, dede ve ninelere tüm aile dinlenip eğleneceğiniz bir harika mekan, bir İstanbul güzelliği ve özelliği olmuş Vialand. Aslında bir gün de yetmez, Anadolu'dan geldiyseniz, geceyi otelde geçirip ertesi gün devam etmeniz mümkün..
Bu ülkenin artık Disneyland'e ihtiyacı yok, inanın..
***

Bu arada Anadolu Yakasında da ViaPort açılıyor, Tuzla'da.. AVM kısmı açıldı da, eğlence parkı bölümü 20 güne.. Bir müthiş Roller Coster da orda olacakmış..
Yazları Tuzla'da geçiren Serpil Bacımın hafta sonu ziyaretçileri artacak demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA