Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Opera Komik!..

Yok canım, o klasik müzik terimi Opera Comique'den söz etmiyorum.
Komik olan bizim Devlet Operası.. Komik yapan da, bugünkü vekil Genel Müdür Selman Ada..
Kültür Bakanımız Ömer Çelik, durup dururken, hem de Bodrum Uluslararası Bale Festivali'nin başlayacağı gün, Devlet Opera ve Balesi'nin çok başarılı, rekorlar kıran Genel Müdürü Rengim Gökmen'i pat diye görevden alıp Selman Ada'yı vekaleten yerine getirmişti ya, geçen yaz..
Ada da gelir gelmez, Opera ve Bale'nin içine etmiş, o harika kadroları dağıtıp, kendi adamlarını getirmişti.
Görevden alınanlar da mahkemeye gittiler tabii.. Rengim Gökmen kazandı. Göreve iadesi gerek. Davayı kazandığı gün, vekil Genel Müdür Ada, kendi kendisini Mersin Operası Müzik Direktörlüğüne atadı. Göreve başlaması için Mersin Opera ve Balesi Müdürünün imzası gerekiyordu. Ne varki bu makamda gene kendisi tarafından görevden alınan ama mahkeme kararı ile geri dönen Erdoğan Şanal oturuyordu. Şanal, kendisini kovan Ada'nın Mersin kadrosuna gelmesini imzalamadı. Bunun üzerine vekil Ada, Şanal'ı bir daha görevden aldı.
Şimdi bu Opera Komik değilse, nedir?.
Geçen sezon Opera Bale repertuarlarını, bu yaz festivalleri kendi eserleri ile doldurup bol bol telif alan Ada'nın baş rol oynadığı komikliğin yapımcısı da Sayın Kültür Bakanımız tabii..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA