Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

..Tarih!..

9 Ağustos Pazar, Kazan'da düzenlenen Dünya Yüzme Şampiyonası'nın son günüydü. Yüzmenin en güzel, en popüler yarışı da o 9 Ağustos'ta yapıldı işte.
400 Metre Bireysel Karışık..
Yüzmenin en zor yarışıydı. Dört ayrı yüzme stilinin her biri ile yüzer metre yüzecektiniz. Dört ayrı 100 metrelik sprint yarışı, ama toplam 400 metre olunca işin içine dayanıklılık da giriyordu. Seyreden için ne kadar güzelse, yapan için de o kadar zor bir spor yani..
Bu dalı oldum olası Amerikalılar kazanırdı.. Hele Michael Pelps, adını da, bayrağını da, marşını ezberleten Pelps!..
Bu defa Şeref Kürsüsü'nün tepesinde bir Japon vardı.. Daiya Seto ve Seto bayrağı en üstte yükselir ve Japon Milli Marşı çalınırken, solda, bir basamak altta duran Amerikalı'ya tepeden baktı.. Ya da bana öyle geldi.

Bu muhteşem yarışı Seto, iki Amerikalı'yı perişan edip kazanmıştı.
Ayni gün, yani 9 Ağustos, Nagasaki'ye, bu talihsiz Japon kentine Amerikalıların attığı, 74 bin sivili öldüren atom bombasının 70'inci yıldönümüydü.. 70 yıl önce yukarıda Amerikalılar vardı, aşağıda Japonlar..
Ayni saatlerde Amerika takımına alınmayan Pelps, Teksas'ta çok daha iyi dereceler yüzüyordu. Gelse Seto orda olabilir miydi?. Bilemem..
Amerika Yüzme Federasyonu, Pelps'i alkollü araba kullanırken yakalandığı için kadro dışı bırakmışlardı..
Amerikan gençlerine kötü örnek olduğu için!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA