Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Galatasaray’ın sorunları..

2014- 2015 sezonunda kazandığı üç kupanın da rakipleri tarafından altın tepside sunulması, Galatasaray'ın önemli sorunlarının gizlenmesine sebep oldu. Tabelacı, spora değil, skora göre yazı yazanlar, Galatasaray'ı ve onun hocasını göklere çıkardılar. Fener medyası kıs kıs gülerek onları destekledi ki, sorunlar düzelmesin..
Biz dün "Sahte Kahraman" yapılan Melo'yu "1 numaraya koyarak" Galatasaray'ın sorunlarını anlatmaya başladık. Bugün devam..
2- Selçuk.. Galatasaray'ın en büyük sorunu, Kaptan Selçuk.. Selçuk Galatasaray'a değil, istatistiklere oynuyor ve Hamza Hoca da onu seyrediyor. Geçen yılki o "Ayıplı" futbolun bu yıl aynen devam etmesi başka nasıl yorumlanır?.
Selçuk bu ülkenin en yetenekli orta saha oyuncularından biri. Birinci sınıf oyun kurucu. Ama hiçbir şey kurmuyor. Galatasaray'ı orta sahada resmen 1 kişi eksik oynatıyor ve Galatasaray'ın futbolunu öldürüyor.
Bunu nasıl ve niçin yapıyor?.
Çünkü bu ülkede dünyanın en rezil istatistik sistemi uygulanıyor. Örnek vereyim..
Korner çizgisi üzerinde kaleciyi de çalımlayıp, topu kalenin tam ortasında bomboş bekleyen santrforunuza yuvarlasanız, o da dokunup golü atacağına ıska geçse, istatistik, topu ıskalayan santrfora bir şey yazmıyor. Ama takımınız sizin pasınızdan sonra topu kaybettiği için, sizin adınıza bir "Kötü pas" işareti konuyor.
İyi pas, oyunu ilerleten pastır. Topu ayağınıza aldığınız andaki durumdan bir pozisyon daha ileriye götüren pas. O pas gol pası ise, adı asist olabilir. "Olabilir" çünkü, siz harikalar yaratsanız bile, arkadaşınız "Al da at" golünü atamazsa "Asist" diye yazılmaz. Onun beceriksizliği sizin başarınızı sıfırlar. Hatta verdiğim örnekteki gibi, aleyhinize puan diye kayda geçer.
İyi pas, asist, riskli paslardır. Rakibin arasına, arkasına atılır. Markajdaki arkadaşa atılır. Yani yüzde 100 garanti pas değildir.
İşte Selçuk cin gibi bunu biliyor. Bunu bildiği için de iki senedir, "İyi pas" ya da "Asist" için değil, garantili pasa oynuyor.
Garantili pas ne?. En yakınında ve markaj, baskı altında olmayan arkadaşına topu yuvarlama..
Kim markaj ve baskı altında değildir?. En gerideki kaleci ve önündeki stoperler, ya da hemen yanında duranlar..
Selçuk paslarından yüzde 90'ını geriye ve yana oynayarak istatistik kralı olurken, Galatasaray'ın futbol oynamasını, akın geliştirmesini öldürüyor..
İşte Bursa ile oynanan Süper Kupa Finali istatistikleri..
Galatasaray'ın en başarılı pas yüzdesine sahip oyuncusu, Selçuk.. Yüzde 94.. Hemen hepsi yana ve geriye pasları ben de versem yüzde 94 olurdu, ona bakan yok.
Galatasaray'ın en hatalı pas veren oyuncusu Bilal.. Yüzde 17!..
Niçin?. Çünkü Bilal, topları, oyunu geliştirmek amacıyla kullanıyor. Rakip savunma arkasına.. Yön değiştirmek ve rakibi boş alanda yakalamak için uzak çapraza.. İleri koşan oyuncunun önüne.. Bunların hiçbiri garanti pas değil. Ama oyunu ilerletmek, pozisyon ve gol bulmak, bu riskleri göze almakla mümkün..
Bilal kendine güveniyor ve riskleri alıyor.. Alınca da istatistikler onu "Kötü" yazıyor.

Maça bakarsanız, Selçuk'la oyun duruyor, hatta geriliyor. Bilal'le ilerliyor, pozisyon, gol bulunuyor.
Ama istatistiklere bakarsanız, en iyi oyuncu Selçuk, en kötüsü Bilal..
Peki Hamza ne yapıyor?.
Selçuk geçen yılın "Sahte" futbolunu aynen sürdürdüğüne göre..
Hiçbir şey yapmadan seyrediyor, Hamza Hoca..
İğrenç istatistiklere kanarak "İyi" hocalık yaptığını sanıyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA