Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ayıp ettin Cengiz!..

Sevgili arkadaşım Cengiz (Semercioğlu) geçen hafta cuma günü, ondan hiç beklemediğim bir ayıba imza attı.
"Maçlarda bant reklam yasağına itiraz eden tek medya kuruluşu var" başlığı altında Sabah gazetesine ve atv gurubuna saldırdı. "RTÜK'ün ekran kirliliğine sebep olan bant reklamları yasaklamasının kendisi dahil herkesi nasıl mutlu ettiğini anlatırken "Bu karara itiraz eden tek medya kuruluşu çıktı. Kim bu medya kuruluşu?. Sabah" dedi..
Ve de hem de nasıl ayıp etti?.
O kararın çıkmasını hangi medya gurubu sağladı Cengiz?. Halkın, Avrupa insanları gibi, temiz ekranda maç izleme hakkını aylarca hangi gazetede savundu?. Hangi gazetenin kampanyası ile RTÜK bu yönetmeliği çıkardı, ha?.
Ben, kendi gurubumun televizyonu atv, Türkiye Kupası maçlarını yayınlarken üstelik, bu kampanyayı hem köşemde, hem televizyonumda sürdürmedim mi?.
Ben tek başıma bu savaşı verirken, sen, o köşeye hem de televizyon yazarlığından gelip oturan Cengiz Semercioğlu, tek satır destek verdin mi?. Her şey bitince "Çok iyi oldu" diyen, diyebilen Cengiz!.
Halkın temiz ekranda maç seyretme hakkını savunan tek satırın oldu mu?.
Spor Müdürün Mehmet Aslan'la konuş..
Ona sor bakalım..
1- Hıncal Ağabey seninle konuştu mu?.
2- Destek istedi mi?.
3- Ona destek sözü verdin mi?.
4- Sonra niye vermedin?.
Hürriyet gazetesinde, Hıncal Uluç'un kampanyasına tek katkıyı, yazdığı bir köşe yazısı ile Selahattin Duman verdi, o kadar Cengiz.. Sabah spor da bu kampanyaya destek vermedi.
Sabah spor hatta, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği haberini dahi vermedi..
Ama ertesi gün, manşetinden yönetmeliği eleştiren bir yorum yayınladı. Doğrudur.
O yorumda "Bu yönetmelik niye kondu" denmedi. "Maçları şifreli ve zaten paralı yayınlayan LigTV ile açık ve parasız yayın yapan atv arasında niye fark gözetilmedi" dendi. Bu tartışma haklarıdır.
Ama bu yazıya verdiğim cevap da, pazartesi gecesi, gene bu gurubun televizyonu aspor'da, o yazının altında imzası olan aspor Genel Yönetmeni Serkan Korkmaz'ın yönettiği 90'a programında, kelimesine dokunulmadan aynen yayınlandı.
Saldırdığın Sabah böyle bir guruptur Cengiz!.
Şimdi sen Mehmet Aslan'a dediğim soruları sorabilecek misin?. Cevapları yayınlayabilecek misin?.
Bu yönetmeliğin çıkmasını sağlayan yönetmeliğin Sabah ve atv gurubunda Hıncal Uluç'un kampanyası sonunda gerçekleştiğini ve ona medyadan hiç kimsenin destek olmadığını yazabilecek misin?.

DigiTurk, çıkan yönetmeliği hiçe saydı geçen hafta.
Soruyorum Cengiz,
Hürriyet ve gurubundaki televizyonlar bu iğrenç uygulama ile savaşabilecekler mi?.
Bana bir "Özür" borçlusun Sevgili Dostum!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA