Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bunlarda sıkılma kalmamış!..

Valla, arkamda İnan Kıraç ve onun her isteğine "Baş üstüne" diyen bir Kongre olsa, ben de hiç sıkılmadan "İstifa etmem" diye bas bas bağırırım.. Bende de sıkılma olmaz..
Bir gün yöneticilik deneyimi olmadan damdan (Yani Kıraç'tan) Galatasaray'ın başına düşen Dursun Özbek'ten söz ediyorum.. Ve de, Galatasaray Kongre üyesi olma dışında özelliği bulunmayan, adını bile bilmediğim kardeşini her şeyin başına geçirmek için, koskoca kulübü Özbekspor'a çevirişinden..
Bu başkan, kulübün tepesine, İnan Kıraç tarafından, Suada bugünkü işletmecisinde kalsın diye tayin edildi. Kıraç ve Ünal Aysal, Ada'nın adeta sahibi gibi davranan, adındaki "Galatasaray"ı bile unutturan müstecire niye mahkumlar?. Vardır elbet bir sebebi.. Ben söylenenlere inanmak istemiyorum ama elin ağzı torba değil..
Özbekspor Başkanına durmadan soruyorum.. "Sana niye hiçbir gazeteci Ada'yı sormuyor, ya da soramıyor?. Tam sayfa röportajlar yayınlanıyor. Çanak çömlek.. Yahu Ada?."
O "Yasak" soru!.. Ben ısrarla ve inatla dayatınca, Özbekspor Başkanı, Necdet Çobanlı ağabeyimin (Nur içinde yatsın), çay içip bisküvi yemek için toplanan ve kafa sallayıp dinleyen Divan'da cevap vermiş güya..
"Kasımda kongreyi toplayacağım. Ada konusunda kararı kongre verecek.."
Adayı işletmeciye Kongre mi verdi?. 10 yıl gibi akıl almaz kira süresi bittiği halde, adamın orda kalmasına Kongre mi göz yumdu da, şimdi karar Kongre'nin, Özbek Bey!.
Kongre İnan Ağbileri ne derse onu yapıyor. İnan da, Özbek'i zaten Suada bugünkü müstecirde kalsın diye seçtirdi.. Yani işlem tamam.. Yemezler Özbekspor Başkanı, yemezler..
Neden yemezler?.
Servetinin önemli bölümünü gayri menkulle sağlayan, "Taşınmaz Hukuku"nu iyi bilen Özbek Bey, bugünkü müstecirin, Ada'nın boyutlarını büyüttüğünü bilmez mi?.
1- Denizden kazanılan alan, Anayasa gereği kamunundur. Bu bir!. Boğaz öngörünüm bölgesinde denizden yer kazanmak değil, sandal bağlamak için bir metre iskele yapmak bile yasaktır.
Ada Galatasaray'a tapulu olduğu için, bu Anayasa'ya aykırı büyümenin sorumlusu Galatasaray Kulübü'dür.
2- Boğaz ön görünüm bölgesinde balkona çamaşır ipi asmak için çivi bile çakamazsın. Bu da iki!..
Suada, o çirkin, o rezil, o iğrenç görünümlü yapılanma ile kapalı alanını büyüttükçe büyütmüş, ihbarlar arş-ı alaya varınca, belediye gidip üç defa mühür vurmuştur. (Bunlar belediyeden bana gelen resmi yanıtta var.) İşletmeci üç defasında da mühürü kırıp katmerli suç işleyerek, "Kaçak" dükkanını herkesin gözü önünde çalıştırmaya devam etmiştir. Bir gazetecinin evinin bahçesine, arabasına barınak olsun diye yaptığı teneke barakayı, hem de medyaya haber vererek, davul zurna ile buldozerli ekipler yollayıp yıktıran belediye, Boğaz'ın göbeğinde bastığı mühürü kıran adamı, sadece mahkemeye vermekle yetinmiştir. Bu ülkede gayri menkul davaları yüz yıla kadar sürer, bile bile.. Şu anda dava durumu ne, bilen, izleyen var mı?. Niye acaba?.
Ama o mahkemede, suçlu olan, her şeye göz yuman mal sahibi, yani Ada'dan adı bile silinen Galatasaray Kulübü'dür.
Özbek Bey, kiraladığı mal üzerinde yasa dışı değişiklikler yapmak, kira akdinin fesih gerekçesi değil midir?. Kaldı ki, akdin süresi de dolmuştur.. Ortada akit bile yoktur. Adam işgalcidir, resmen..
O zaman Kongre'ye hala, ne soracaksın?.
"Efendim ben adamı atacaktım ama, Kongre kalsın" dedi demek için..
Seni seçtiren İnan Kıraç, nasılsa Kongre'den İşletmeci lehine karar çıkarır, değil mi?.

O zaman, hiç sıkılmadan salla Özbekspor Başkanı.. Salla!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA