Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dokuzuncu ile açılış!

Devlet Opera ve Balesi 2016 sezonunu bu gece Beethoven'in Dokuzuncu Senfonisi ile açıyor, Kadıköy Süreyya Sineması'nda..
Beethoven 9'dan daha güzel, daha anlamlı bir açılış düşünemiyorum zaten.. Opera ve Bale Orkestrası, korosu ve sanatçıları ile hele o finalde koral bölümü nasıl heyecanla bekliyorum.
Dokuzuncu Senfoni, cumartesi 16.00'da tekrar edilecek.
Süreyya'da pazartesi günü de harika bir konser daha var. Schubertiade, adı üzerinde Schubert'e adanmış bir gece.. Can Gürmen (Piyano), Cihat Aşkın (Keman), Çetin Aydar (Viyola), Konstantin Manev (Çello) ve Burak Marlalı (Kontrbas) Beşlisi seslendirecekler..
Benim Sevgili Boğaziçi Konserlerim de, çarşamba günü açılış yapıyor.. Sevgili Dostum Evin İlyasoğlu "Tek Çalgıda Bir Orkestra" koymuş galanın adını.. Gerçekten de öyle.. Daniel Müller- Scholt çellosunu orkestra gibi kullanan bir dünyaca ünlü solist!..
Sevgili, unutulmaz dostum Kamil Şükun arardı her yıl bu günlerde beni, "Hıncal Hocam başlıyoruz" diye.. Çok genç yaşta, nasıl ani kaybettik.. Ve de hala alışamadık.. Ama başlattığı İstanbul Resitalleri başlıyor, onsuz.. Açılış perşembeye, Sabancı Müzesi içindeki The Seed Salonunda..
Efsanevi şef Zubin Mehta'nın keşfi, uluslararası arenada Beethoven yorumculuğuyla ünlü İsrailli piyanist Saleem Ashkar "Saf Beethoven" seslendirecek..
Bir de müthiş sürpriz var, dört bir yanda sezon açılırken..
Tiyatro Boyalı Kuş, 14 ve 15 Ekim'de Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi Salonunda "Edith Piaf ve Marcel" adı müzikali sunuyor.
Piaf'ın yüzüncü doğum yılına özel (2015) bu müzikal, Erivan Devlet Gençlik Tiyatrosu yapımı.. Gençlik yıllarımızın her şarkısını ezber bildiğimiz yıldızı Piaf'ın zamanın Dünya Ağır Sıklet Şampiyon boksörü Marcel Cerdan ile aşkını anlatıyor.. Biletlerinizi şimdiden temin etmenizde fayda var.
Marcel Teaser: https:// www.youtube.com/ watch?v=y_u_z7Qr_VQ
Biletler: Biletler MyBilet'ten temin edilebilir.
http://www.mybilet.com/ event/18859/edith-piaf-marcel/

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA