Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kılıçdaroğlu nasıl adamdır?.

Kaç defa yazdım hatırlamıyorum.. "Bu ülkenin sorunu iktidar değil, muhalefet.. 57 yıllık gazetecilik hayatımda çok iktidar gördüm, ama İsmet Paşa'dan bu yana muhalefet görmedim" demekten ben usandım, çünkü..
7 Haziran'da milletin kendilerine verdiği iktidar olma şansını yüzlerine gözlerine bulaştıran muhalefeti dün anlatmaya başlamıştım. "Karizmatik Liderler Ülkesi"
Türkiye'de muhalefet "Lider'le başlar.
Lider'le de biter.."
Bahçeli'nin MHP'yi geçen yüz yılın sonundan beri nasıl yok ettiğini dün özetledim.
Bugün sıra, CHP ve onun Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nda..
Şimdi herkese soruyorum. "Kemal Kılıçdaroğlu nasıl adamdır?."
Cevap..
"İyi adamdır.."
Daha..
"İyi adamdır.."
Daha daha..
"İyi adamdır.."
Birisi için söylenecek en kötü sıfattır aslında "İyi!."
Yahu "İyi" olmak, "Adam" olmanın gerek şartı zaten.. O sende zaten olmalı.. Onun yanına bir ikinci sıfat ekleyemiyorsa kimse o zaman oturup düşünmek lazım, işte..
Şimdi, zorlayın kendinizi.. Bir daha düşünün.. İkinci sıfat için..
"Nasıl adamdır, Kılıçdaroğlu?."
"İyi adamdır."
Nokta!.,
Kılıçdaroğlu'nda liderlik vasıflarından hiç biri yok.
Lider, halkı peşinden sürükleyen, halka "Verdiğin oy boşa gitmez, ben iktidar olacağım" umudu veren adamdır.
Kılıçdaroğlu bu umudu, ötesini geçin, CHP'lilere verdi mi?.
Yunanistan, durduk yerde, Avrupa'ya meydan okuyan bir Çipras çıkarıyor da, bu ülkenin en eski, en köklü partisi niye "Genç, hatta yakışıklı, dinamik, hiç yıpranmamış, görünüşü, konuşması ile umut veren "İşte bu" dedirten birini çıkartamıyor?.
CHP'lilere soruyorum şimdi.. Çipras'a bakarken, ekranda gıpta etmiyor musunuz?
Bu ülkede Çipras yok mu?. Var.. Belki onlarca, yüzlerce.. Ama dünyanın en anti demokratik Siyasal Partiler Yasası da var, bizde.. Bir defa partinin başına geldin mi, ya kendin ayrılacaksın, ya kasetlerle görüntülerin düşecek, internete..
Muharrem İnce falan da değil.. Yepyeni, hiç yenilmemiş, hiç eskimemiş bir lider gerek Ana Muhalefet Partisine.. Az konuşan, ama konuştuğu cümle slogan gibi beyinlere yapışan..
Seçim öncesi Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinden aklınızda kalan, birine nakletmek için can attığınız, "Vay be" dediğiniz bir cümle oldu mu?.
Efendim "Yayın organları CHP'yi az yayınlamışlar.."
Daha iyi ya.. O zaman, az ama öyle öz, öyle vurucu cümleler, öyle tonlamalarla konuşacaksın ki, akıllara bir defada yazılacak..
CHP, kendisine yepyeni bir lider bir "Karizmatik" lider bulmazsa, seçim meçim kazanamaz. O zaman da, nerdeyse bir yıl önce söylediğime döneriz.. "Bu ülkeye yeni bir parti gerek!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA