Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hayal bile edemeyeceğimiz görüntüler..

Edebilir misiniz?..
Bir basın toplantısı.. Ahmet Davutoğlu ile, Kemal Kılıçdaroğlu yan yana oturuyorlar.. Davutoğlu konuşuyor..
"Uzun süren müzakereler sonunda, terörle mücadele konusunda anlaştık ve ortak kararlar aldık. Bu kararların alınmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük yardımı oldu. Teşekkürler Kemal.. Şimdi sözü ona bırakıyorum..
"Teşekkürler Ahmet" diye başlıyor söze, Kılıçdaroğlu..
Hayır, rüya falan görmedim.. Cumartesi günü, bizdeki haber kanallarından umut kestiğim için, artık Euronews'ı izliyorum ya, açtım.. Viyana Konferansı bitmiş. Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak basın toplantısı yapıyorlar.
Konuşan Kerry.. Gerisi yukarda aynen.. "Ahmet" yerine "John" yazın.. "Kemal" yerine de "Sergey.." Onu seyrettim işte, Canlı..
Şimdi Amerika ile Rusya'nın dünya üzerinde emellerinin nasıl tam karşıt, bu iki ülkenin, yıllardır zaman zaman küllenir gibi olsa da hep devam eden o soğuk savaşın içinde olduğunu bilmeyen var mı?. Birbirine taban tabana zıt iki devlet adamı varsa, onlar Amerika ve Rusya'nın Dışişleri Bakanlarıdır.
Ama hele ortalık Paris dehşetinden sonra, iyice karanlığa gömülmüş, uygar dünya paniğe kapılmış, insanlar yarınlarından şüphe eder duruma düşmüşlerken, Ortadoğu ve IŞİD terörü ortak konuyken, dünya insanlarına "Biz birbirlerine isimleri ile hitap eden yakın dostlarız, bakın" rahatlaması vermek hoş bir şey değil mi?.
Ankara patlaması gecesi, ekranlarda Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu, ekranlarda böyle görünemezler miydi?.
Ya dünkü tüm gazetelerde yayınlanan resim..
Başkan Obama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resimleri.. Bakınca, artık ne konuştular, neler açıkladılar merak eder misiniz? İki liderin vücut dilleri her şeyi açıklamıyor mu, zaten..
İnsanın beş duyusu içinde en etkilisi, en belirgini "Dokunma"dır. Dokunma, sevginin en güçlü ifadesidir. En yoğun nefret ifade eden sözler neden "Dokunma bana/ Don't touch me"dir, dünyanın her dilinde.. Obama, Erdoğan'a dokunuyor..
Şimdi, fikirler ne kadar aykırı olursa olsun, madem bu memleket, bu vatan bizim, madem bu ülkede "Barış içinde bir arada" yaşamak istiyoruz, o zaman tüm aykırı fikirlerimizi koruyarak, onların mücadelesini sonuna dek yaparak, böyle resimler çektirmiyor, çektiremiyoruz?. Ortak tarafımız, ülkemiz ve insanımız değil mi?.
Erdoğan ile Obama, o kardeş, o aile, o ortak duygular resmini çektiriyorlar da, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu, Obama ile Erdoğan'dan daha mı uzaklar birbirlerine.. Obama ve Erdoğan kadar da mı ortak duyguları, idealleri, geçiniz, menfaatleri yok peki?.
İki fotoğraf.. İki umut.. İki hayal!..
Ben de ne hayalperestim değil mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA