Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Orman'daki Şeytan!..

Fikret Orman "Galatasaray'ın başına bir Beşiktaşlı'nın gelmesine memnun oldum" demiş. Rıdvan da kaçırmamış. "Dakka 1, gol 1" demiş..
Fenerli ve Beşiktaşlıların, bu anlaşmadan ne kadar korktukları, çekindiklerinin itirafıdır, bu takılmalar.
"Valla, Trabzon Başkanı da, Beşiktaş'ın başına bir Trabzonlu'nun gelmesinden çok mutludur, herhalde.." diyebilirim Fikret Orman'a.. Ama ben ucuz şakalar yapmam..
Beşiktaş Başkanı'na bilmediği bir gerçeği hatırlatayım..
Mustafa Denizli'nin Beşiktaşlılığı, Çeşmeli bir çocuğun hevesiydi. Altay'a gidiş sebebi de siyah beyaz forma renkleriydi, doğrudur.
Ama şimdi sorun bakalım, kendi dahil herkese.. Fatih Terim, Adana Demirsporlu mudur, Galatasaraylı mı?.
Yıllarca içtiğimiz su ayrı gitmedi. Denizli'yi iyi tanırım.. Galatasaray'la, acı tatlı öyle unutulmaz anılar yaşadı ki, her hücresinin içine kadar girdi Galatasaray.. Galatasaray tribünleri LigTV'deki Şansal'a uyan söylemleri yüzünden onu protesto ettiği zaman "İçim yandı" deyişinin görüntüleri arşivlerde vardır.. İçi hem de nasıl cayır cayır yanıyordu.
Altaylı Büyük Mustafa, Galatasaray'la öyle unutulmaz anılar yaşadı ki, Bay Orman.. Ruhu bile Galatasaraylı, bugün..
Bu köşede kaç kez yazdım.. Ben çocukken Fenerliydim. Sonra Galatasaray şampiyon olmasın diye Beşiktaş'a yattılar diye kızdım. Çocuk aklım öyle öfkelenmişti, Beşiktaşlı oldum. Gazeteciliğe başladığımda 1957'de Beşiktaşlı'ydım.. Ankara'ya haftada iki maç için gelen, dörder gün kalan takımların kamplarına gide gele, Fener'i de, Beşiktaş'ı da, Galatasaray'ı da içerden yaşadım, tanıdım ve bir de baktım ki, kendimi artık fena halde Galatasaraylı hissediyorum..
Yani.. Babası, dayısı, o bu istedi diye çocuklar takım seçer ya, benimki öyle değil.. Yaşayarak, görerek, bilerek, kendiliğinden oluşan bir "Oluş"tur, benimki..
Şimdi ben ne kadar Fenerliysem, Bay Orman, Mustafa Hocam da o kadar Beşiktaşlıdır, tamam mı?.
Daha ilk günden, Galatasaray tribünlerine fit sokmaya kalkışanlara duyurulur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA