Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Soyut Yansımalar!..

"İnsanlar inanmak istediklerine inanır, görmek istediklerini görürler" diyor genç sanatçı Aydın Arkun.. Yurt dışında yığınla sergi açmış, ama Türkiye'de ilk, Ekav'daki, Nilay Özenbay'la paylaştığı "Soyut Yansımalar" sergisi..
Resimlerine uzaktan bakınca, fırça kalınlığında uzayıp giden renkler görüyorsunuz.. 30 santime yaklaştığınızda o fırça izlerinin, sanki bazı somut görüntüleri kapamak için yapıldığı hissine kapılıyorsunuz..
1.5 metre boyunda bir soyut resme baktım mesela, uzaktan. Fırça ile sürülmüş bir renk tarlası.. Sonra yakına girdim ve neler gördüm neler.. Bir leşin başında bekleyen bir akbaba vardı mesela, baş parmağım büyüklüğünde.. Yoksa var mıydı?. Daha neler neler, gördüm..
Aydın "Gerçek orda dururken, insanlar kendi istediklerini görürler, hep" dedi.. Ressam değil, filozof olmalıymış. Ya da çağdaş filozoflar artık konuşmuyor, çiziyor..
Nilay'ı biliyorum. Ama bronz ve somut biliyorum. Bu defa hem malzeme, hem stil değişmiş.. Çamura nasıl şekiller ve renkler vermiş, inanmazsınız..
Daha Ekav'a giden koridorda bir "Hoş geldin" heykeli var... Dalgalar.. Ve de "Dur burda" diyen bir çarpıcı renk..
"Hayatıma yön veren şey tutkularımdır. Bu çalışmalarımda tutkularımı soyutlaştırdım ve Gök Kuşağı gibi, umut gibi renklendirdim" diyor, Nilay..
Hafta sonunda yolunuzu Ekav'a düşürün. Düşüremediniz mi?.
Yetmez ama evet, evet.. Tıklayın..
http://www.ekavart.tv

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA