Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Demirel'in Galatasaray kini bitmiyor..

Galatasaray'ın en saygın başkanlarından Prof. Dr. Ali Uras'ın yeğeni, yıllarca Galatasaray basket takımı kaptanı Turgay Demirel'in Galatasaray'a duyduğu kin, nefret ve öfke dinmiyor. Sebep.. İlk aday olduğu seçimde, Galatasaray'ın onu değil, bir başka Galatasaray kaptanı Lütfi Arıboğan'ı desteklemesi..
Demirel kazandı ve o gün, bu gün Galatasaray'a kötülük yapmak için her fırsatı kullanıyor. Bunun yolu da Aziz Yıldırım'ın dümen suyuna girmek..
Şimdi o FİBA'ya gitti ya.. Nefret devam ediyor. Çünkü yerine Harun Erdenay'ı bıraktı. Efsane Kemal Erdenay'ın oğlu ama o soyadına yakışmıyor. Çünkü Demirel'in "Evet efendimci"si olduğu için oraya tayin edildi Harun, güya yapılan seçimle..
İşte bu Harun, sahada Galatasaray'ın kazandığı kız maçını masa başında Fenerbahçe lehine tescil etti.
Gerekçe..
Federasyon resmi sitesinden aynen naklediyorum..
"28 Kasım 2015 tarihinde oynanan Galatasaray- Fenerbahçe (KBSL) müsabakasında Fenerbahçe kulübü tarafından yapılan itirazın incelenmesi sonucunda. Galatasaray takımının sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı anlaşılmakla hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.."
Hepsi bu.
Peki saygın kamuoyu, siz bundan bir şey anladınız mı?.
Burası devletin resmi sitesi.. Bilgi almak isteyen her vatandaşın başvuru yeri..
Fenerbahçe neye itiraz etmiş?. Nasıl etmiş?. Bu itiraz Basketbol Müsabaka Yönetmeliği'nin hangi maddesine göre uygun görülmüş de kabul edilmiş?.
Gazete haberlerine baktım. Bir Galatasaraylı basketbolcunun çifte vatandaşlığı varmış. Amerika ve Bosna Hersek.. Federasyon bu kıza önce Bosna vatandaşı diye lisans vermiş. Sonra da Amerikan vatandaşı diye.. Oysa çifte vatandaşlığı olanlar, bir sezonda sadece bir vatanları adına lisans çıkarabilirlermiş.
İtiraz buna.. Buna da, iki lisansı da veren Harun Erdenay Federasyonu.. Bir yanlış varsa, Federasyona ait.. Herşey bilgisayarında kayıtlı. Vermesene..
Galatasaray sahte evrak sunmamış, yalan söylememiş. Yaptığı her şey doğru ve belgeli. Federasyon kendi yanlışının cezasını Galatasaray'a veriyor. Niye?. Çünkü başta dedik ya.. Demirel artık, Aziz Yıldırım'ın emir kulu.. Galatasaray nefretini yeni ortağı üzerinden yürütüyor.
Basketbol Müsabaka Talimatnamesi'ni açtım.
"Hükmen Yenik Sayılma" başlıklı 22'inci madde, bu kararın ne zaman verilebileceğini, açık ve net ifadelerle alt alta sıralıyor.
Lisansla ilgili fıkra aynen şöyle..
"22.1.5: Başkasına ait lisansla veya sahte lisansla sporcu oynatmak!."
Galatasaraylı kızın lisansı kime ait?. Kendisine.. O lisans sahte mi?. Hayır.. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun verdiği resmi lisans..
Anayasa ne diyor?.
"Kanunsuz suç ve ceza olmaz.."
Peki, müsabaka yönetmeliğinin hangi maddesine göre verilmiş o zaman bu "Hükmen yenilgi kararı?."
Kamuya yapılan açıklamada yok. Çünkü öyle bir madde yok.
Karar tamamen keyfi..
Kimin keyfi?. Galatasaray düşmanı Turgay Demirel'in..
Hata yok mu?.
Var!..
Kimin hatası var?. İkinci lisansı veren Federasyonun..
Peki federasyonun kendi hatasını Galatasaray'a yükleyip, onu hükmen yenik sayması hukuka uygun mu?.
"Uygun" diyen hukukçu bana gelsin!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA