Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Nobel ve biz!..

Tarihte ikinci defa bir Türk Nobel ödülü aldı.. Haber kanalları "Laf olsun, torba dolsun" diye, ödül törenini naklen yayınladılar.. Sözüm ona naklen..
Bu ülke Allahın günü Nobel kazanır ya.. Nobel sıradan bir olaydır ya.. Ekranda, Karagöz perdesi gibi göstermelik bir görüntü. Merkezde her zamanki Allaturca, ucuz, beleş, televizyonculuk. Haberi bırak. Spikerin karşısına bir iki kişi oturt, konuşup dursunlar, reklam araları vererek. Beleş lafla, para toplama televizyonu bunlar, arşivden seçilmiş bin kez izlenmiş görüntüler üzerine.
Yahu kırk yılda bir canlı görüntü yakalamışsın, onu kullansana.. Nerde?..
Yahu naklettiğin törende konuşuyor, insanlar.. Ne konuşuyorlar?. Onları çevirsene.. O töreni, adam gibi versene.. Hayır.. İstanbul stüdyosundaki gevezelikleri dinliyoruz, merak ettiğimiz görüntülerin üzerinde..
Ödülü veren İsveç Kralı.. Salondaki görevli orkestra, Nobelli ilk Türk bilim adamı Aziz Sancar adına, Mozart'ın Allaturca'sını, yani Türk Marşını çalıyor.. Ondan bile haberi yok, naklen yayıncıların.. Çünkü onlar "Haber" değil, "Gevezelik Kanalı!.."
Yazıklar olsun, hepsine!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA