Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Berfin'im benim!..

Gözyaşlarımı saklamaya çalışırken, baktım yanımda oturan Peri de (Hani bize, Yaşamdan Dakikalar ekibine Batı Trakya'yı gezdiren Perihan Yücel) hıçkırığını tutmaya çalışmıyor mu?.
Berfin, benim sevgili Berfin'im, Berfin Aksu bir Sarı Gelin çaldı ki kemanıyla.. Bu türkü beni zaten öldürür.. Sanırsınız ki, keman için yazılmış.. Sanırsınız ki, Berfin kemanı konuşturuyor.. Onu daha küçücük bir kızken, Boğaziçi'nde Albert Long Hall'de Evin Hocam sayesinde dinlemiş, dikkat kesilmiştim. Berfin şimdi 18 yaşında bir genç kız.. Şimdi Londra Yehudi Menuhin Okulu son sınıfında..
Rengim Gökmen yönetiminde CRR Senfoni eşliğinde Mozart'ın Keman Konçertosunu harikulade seslendiren Berfin, bitmeyen alkışlarla bise geldiğinde, solo kemanla Sarı Gelin çaldı ve bitirdi beni..
Gecenin diğer genç solisti Çelist Yusuf Çelik'ti.. O da Haydn çello konçertosu çaldı.. Enfes!.. Süher-Güher Pekinel projesinin sağladığı bursla Bremen'de lisans eğitimi alan Mersinli genç yetenek, şimdi Karşıyaka Oda Orkestrası Çello gurup şefi..
Cumhuriyetimiz birbiri ardına pırlantalar yaratıyor. Ne mutlu bize..

***

Konser programında CRR Senfoni'ye tam iki sayfa ayrılmış.. Güzel.. Orkestralar hep ihmal edilir.. Ama bu güzelliğe affedilmez bir unutkanlık gölge düşürmüş. Orkestranın kuruluş öyküsü anlatılıyor ama, kuran, o zamanki CRR Genel Sanat Yönetmeni Arda Aydoğan'ın adı yok, iki sayfada.. Daha geçen ay kaybettik onu, genç yaşta..
Ben konser öncesi, sahnede Arda'nın o orkestra önünde anılmasını bekliyordum, oysa..
Bu ayıp, CRR Senfoni ile bir Arda Aydoğan Anma Gecesi düzenlenerek unutturulur, ancak..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA