Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Zor iş!..

Bizim Sabah/atv gurubundan Yahya Üstün, THY Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na gelmiş.. Başarılar diliyor ama uyarıyorum. Fevkalade zor bir işe girişiyor.
İki sebepten..
Dedim ya.. Yıllarca Lufthansa için bu işi yaptım, bilirim, ne zor olduğunu.. Mesela.. Lufthansa yeni bir uçuş açardı. Diyelim Frankfurt- Boston.. Bu ülkeye de üç gazeteci kontenjanı ayırmışlar. Yeni uçuşlara gazeteci davet etmek adettir ya havacılıkta..
Üç kişi seçersin.. 23 düşman kazanma tehlikesi doğar.. "Niye ben değil" diye..
Dünyanın en büyük rekabet ortamında, haberlerini koydurman da kolay değildir. Çok dost edinecek ve gerçekten "Haber" değeri olan şeyleri bulacaksın..
Yahya, meslektaşımız.. İşin bu bölümünü yapar kesin..
Zorluk başka yerde..
Öyle bir adamın yerine geldi ki?..
Dr. Ali Genç, benim bu işin içine fiilen girdiğim 1967 yılından bu yana, gördüğüm, tanıdığım en başarılı Havacılık Halkla İlişkiler Uzmanıydı.
THY'yi bilinmezden alıp, dünya havacılık şirketleri arasına taşıyan, Avrupa'nın en iyisi ve en başarılısı yapan Temel Kotil ekibinin iki numaralı adamıydı. Tam Cüneyt Ağbinin bana öğrettiği gibi.. "PR danışmanı şirketin iki numaralı adamıdır. Sadece yapılanı duyurmaz. Yapılması gerekeni de söyler.. PR iki yönlü çalışır.. Halka ve Halktan.." Bugün böyle PR şirketi, PR Danışmanı kaldı mı acaba?.
Ali'nin yerini doldur Yahya, alnından asıl o zaman öperim..
Başarılar, meslektaşım!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA