Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir cinayet haberi..

Dünyanın en bol, en hızlı cinayet işlenen ülkelerinden biri olduk.. Tepedeki öfke tabanda salgına dönüşünce, tepesi atan silaha sarılır oldu zahir..
Bu haberlerden biri işte.. Çoğunda yok. Olanda küçük..
Artvin'in Borçka ilçesinde bir marangoz atölyesinde kurşunlanarak öldürülmüş. 55 yaşındaki marangozun bir de çocuğu mu, torunu mu olduğunu bilmediğim bir çocukla resmi var. Bizim gazetelerde resim altı yazılmaz. Hiç kimse de bir şey merak etmez. Kimse de ertesi gün gazeteye bakıp "Bu ne" diye hesap sormaz. Bu rezillik de sürer gider.
Resimdeki adam tipik bir Anadolu kasaba esnafı..
Yazıyı okuyunca anlıyorsunuz ki, öldürülen kasaba marangozu Hasan Aydın, Hüseyin Aydın'ın kardeşi..
Hüseyin Aydın kim peki?.
Ziraat Bankası Genel Müdürü.. Türkiye'nin en büyük bankası Ziraat.. En büyük kredi dağıtan bankası.. İşte onun zirvesindeki adamın kardeşi, ülkemin en geri kalmış bölgesindeki bir kasabada marangozluk yapıp, ailesini geçindiriyor..
Benim mesleğe başladığım yıllardaki Cumhuriyet'in röportaj yazarı Yaşar Kemal, en yakın dostu, ama Dünya'daki amansız rakibi Fikret Otyam olsalardı bugün, şimdi neredeydiler de, ordan haber yazıyorlardı?
Gazetecilik bitti.. Haber televizyonculuğu başlamadan bitti..
Kına yaksınlar!..
Başın sağ olsun Hüseyin Aydın!.
Sana Devlet Nişanı verilmeli bu ülkede..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA