Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sporu yasaklayalım, bitsin!..

Yahu sporu kökünden yasaklayın bitsin gitsin.. Bütün dünyada dostluk, kardeşlik, barış yolları açmak için kullanılan spor, bizde kin, nefret, öfke, ayrımcılık, bölücülük için kullanılmaya başlandı..
Fenerbahçe, başkanı Diyarbakır hemşehrisi Fenerbahçe hem de, Diyarbakır'a gidiyor, Türkiye Kupası yarı final maçı için.. Nasıl bir güzellik değil mi?.
En iyi ben bilirim..
Yıllar önce, Galatasaray-Antalyaspor final maçını Diyarbakır'a koymuştu Federasyon, hem de nasıl bir güzellik yaparak.. Benim Cimbomlu maç tayfası ile birlikte gitmiş ve hayatımızın en güzel üç gününü geçirmiştik, o efsane güneydoğu kentinde.. "Ne olur ne olmaz" diye iki sivil polis görevlendirmişti, devlet bana "Yakın Koruma" diye.. Çok rahatsız olmuştum bu yakınlıktan.. Çocuklar "Görev Hıncal Bey" dediler ve 24 saat takibe devam ettiler..
Ertesi gün öğlen bir kahvede oturuyoruz. O iki sivil de öte duvarın dibinde bizi gözlüyor.. Dört Diyarbakır delikanlısı yaklaştı masamıza.. Biri ötedeki sivilleri gösterdi.. "Hıncal Ağbi" dedi, "Bunlar sizi, bizden mi koruyacak?."
Orda gördüğüm dostluğu, yakınlığı, kardeşliği unutamam..
Bir de bugüne bakın..
Türkiye Futbol Federasyonu, Amedspor-Fenerbahçe maçına, Amed seyircisinin alınmasını yasakladı. Sebep?. İstanbul'da Başakşehir maçında, bir kaç kendini bilmez, tribünde terörü destekleyen sloganlar atmışlar..
O slogan atanlar, orada derdest edildi. Gözaltına alınıp savcılığa sevk edildi ve hepsi serbest bırakıldı. Yani bir "Siyasi suç" iddiasını savcılık geçerli görmüyor, ama ayni eyleme sportif ceza veriliyor, iyi mi?.
Ardından Amedspor Bursa'ya gidiyor. İstanbul taşkınları yüzünden, Bursa'daki Amedliler ceza görüyor. Bursa Valisi yasak koyuyor, resen, Amed taraftarına.. "Stada giremezsiniz" diyor.
Şimdi Fener Diyarbakır'a gidiyor. Diyarbakır seyircisi federasyondan cezalı.. Fener seyircisine de Diyarbakır Valisi yasak koyuyor.. "Maça gelirlerse ben onları koruyamam" diye.. Yani, kırk yılda bir olacak bir Diyarbakır- Fener maçı şimdi seyircisiz oynanacak iyi mi?.
Bir tarafa federasyondan, ötekine validen, yani ikisine de devletten yasak!..
Biri söylesin ne olur, bu ülkede niye spor yapıyoruz biz?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA