Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ödülleri gençlere verin.. Lütfen!..

Yıllar önce, iki önemli üniversitenin (Işık ve Galatasaray) bana verdiği "Yılın Yazarı" ödüllerini alırken yaptığım konuşmalarda "Gençler, oylarınızı ununu elemiş, eleğini asmış, ya da asmak üzere olan benim gibilere değil, gençlere verin.. Bugüne dek aldığım ödülleri koyacak yer bulamadığım için, çoğunu sandığa kaldırdım. Bu ödülünüz bana gurur verir, o kadar.. Oysa genç, sizin yaşınızda bir yazarı nasıl coşturur, heveslendirir, teşvik eder, iyi bilirim.
O yaşlarda ilk ödülümü aldığım gece sevinçten uyuyamamıştım. Asıl gençlerin alkışa, takdire, ödüle ihtiyacı var, bizlerin değil" demiştim. Dediklerimi köşemde bir kaç kez de yazınca, mesajım yerine ulaştı..
Ulaştı da, son zamanlarda unutuldu galiba.. Çekmeköy Belediyesi "Farkındalık Ödülleri" dağıtmış. Bana da saygın "Yaşam Boyu Onur Ödülü" vermişler. Geç haberim oldu. Vaktinde öğrensem iki elim kanda olsa giderdim. Haberi tören sonrası gazetede okudum.
Geçen gün de Yasemin haber verdi. Yeditepe Üniversitesi gençleri oylamışlar beni. Tören martta.. Gideceğim tabii. Yeditepe benim can üniversitem. Oraya gitmeye, onlarla yemek yemeye bayılıyorum. Kampüs cennet bir defa.. Başlarında da asker arkadaşım Bedrettin Dalan var.. Gideceğim tabii ve onlara da "Bu son olsun, lütfen" diyeceğim..
Benim ödüllerim, artık plaketler değil.. Sizlerden, okurlardan, yazdıklarımdan gelen mektuplar.. Birini yayınlamıştım, dün.. Bugün bir tane daha naklediyorum.. Yaşlandık ya, ona verin, kusura bakmadan..
Bu da Kerem Alışık'tan.. Frankenstein yazım üzerine.. Okudum.. Siz de okuyun diye sayfama aldım.. Köşesinin yarıdan fazlasını çeyrek asırdır Kültür ve Sanata ayırmış bir yazara, bundan daha değerli, daha büyük ödül ne olabilir ki?.
"Kerem'den" başlığı altında bu büyük ödülümü okuyacaksınız, yanda..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA