Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Şaban Karataş'a veda!..

Haberim geç oldu. Prof. Şaban Karataş ölmüş.. Onu profesör olarak öğrencileri tanır belki sadece.. Ama Türkiye Karataş'ı TRT Genel Müdürü olarak tanıdı.. Ben de..
1971 Muhtırasının ardından "Özerk TRT" özerklikten çıkarılıp güya bağımsız hale getirilince, iktidarların organına dönüşmüş, her gelen kendine göre bir TRT oluşturmaya başlamıştı.
Solcu CHP, Milli Selamet Partisi ile birlikte olunca, askerlerin sağcılarla işbirliği yaparak kaldırdıkları "Özerklik" uygulamasının geri döneceğini sananlar fena halde yanıldılar.
Solcu (!) Bülent Ecevit de durumda çok memnundu. Hemen Milliyet Yazarı İsmail Cem'i Genel Müdür, Cumhuriyet Yazarı Mehmet Barlas'ı da Haber Dairesi Başkanı atadı.
Ardından Süleyman Demirel iktidar olunca, Adnan Öztrak'tan bu yana, kişisel olarak en yüksek notu verdiğim iki kişiden biri, Nevzat Yalçıntaş'ı getirdi. (Öteki İsmail Cem.)
Kişisel derken eklemem lazım. O zaman bu ülkenin en iyi çalışan TRT Muhabiriydim. Her hafta hem Cumhuriyet'e her pazartesi Televizyon sayfası yapıyordum. Hem de Abdi İpekçi Milliyet'inin yayını haftalık Tele Magazin Dergisinin Ankara temsilcisiydim. Yani hemen her gün TRT'ye uğruyor, olup biteni içerden izliyordum. Odacılarına kadar tanıyordum TRT'yi..
Yalçıntaş yeterince iktidar yanlısı olmayınca, kuyusunu kazdılar. Yerine Şaban Karataş atandı. Özellikle haberler, tam iktidara göre hazırlanmaya başlayınca, Cumhuriyet Yazarı Hıncal Uluç'tan ne beklersiniz.. Ben de Karataş'la uğraşmaya başladım. Onu Genel Müdürlüğü sırasında en çok eleştiren kişi her halde benim..
Ama bir şeyi daha yaptım, ayni zamanda ki, bu asıl günümüzde yok.. Yaptığı iyi işleri de övdüm..
Karataş, eğer izlenmiyorsa, iktidarın borusunu öttürmenin bir işe yaramayacağını biliyordu. Bu yüzden programlara yüklendi.. Bu işteki yeteneğini sezdiği Faruk Bayhan'a büyük yetkiler verdi.
TRT, birbirinden güzel diziler ve filmlerle insanları evde oturtmaya yeniden başladı..
Onları da alkışladım.. Faruk'un katkısını hiç ihmal etmeden.. Hatta Faruk bir gün yarı şaka telefon etti bana, "Hıncal bir daha beni yazarsan kovulacağım haberin olsun" dedi.. "Hoca bindiği dalı kesmez, merak etme" dedim..
Bugün TRT Genel Müdürü kim, sorun etrafınıza, kimse bilmez ama, o zamanlar TRT Genel Müdürleri, Başbakandan sonra en popüler insanlardı.
İşte o Şaban Karataş'ı kaybettik geçen hafta..
Allah rahmet eylesin!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA