Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gazete!..

Gazeteci olarak en üzüldüğüm şey, bir gazetenin kapanmasıdır.
İki sebepten.. Bir "Kaç meslektaşımız işsiz kaldı" diye düşünürüm. İki.. Gazete fikir özgürlüğünü kullanma aracıdır. Hangi fikrin olursa olsun..
Radikal "yazılı" yayından vaz geçince üzülmüştüm "Sonun başlangıcı" diye.. Üzülerek haber aldım ki pek çok gazeteye kaynak olan o internet "Radikal"i de kapanmış. Artık Radikal yok..
Öte yandan, yeni gazeteler çıkıyor. Karar var.. YeniBirlik var.. Bu ikincisini benim Yankı'dan arkadaşım, Kışlalı Okulundan mezun Avni Özgürel çıkarıyor.. Bizler genelde solcuyken, Avni sağcıydı ve sağın en güzel haberlerini getirirdi.
Erkekçe, 150 bin sattı ise yazarları sayesindedir. Kurthan Hocam imzasız tüm yazıları, yazar, ya da yeniden yazardı. Tek kalemden çıkmış gibi olurdu dergi.. Avni, Ahmet Kahraman'la birlikte, her ay en az on gazeteye birinci sayfa haberi olan "Erkekçe Söyleşiler"i yapardı. Faruk Şensoy ve Fikri Ayyıldız, röportaj yazarlarımız.. (Röportaj ayrı, söyleşi ayrı yazım türleridir, unutmayalım.)
YeniBirlik, AKP eğilimli bağımsız gazete görünümünde.. Beni en sevindiren yanı, kalemine doyulmaz Refik Erduran usta ile yeniden buluşmak oldu. Bizde yazarken ne keyifliydim.
Harika oyunlar yazdı, tiyatrolar oynadı, ama Türkiye onu Viagra'yı ilk kullanan ve kullandığını etkileri ile yazan, yazar olarak tanıdı..
Hafta sonu yazısında cehaleti öven ünivesite rektör yardımcısı var ya hani, okumuş düşmanı, onu anlatmış..
"Adamın söyledikleri size ters gelebilir, küçük de olsa haklı yanı var" diyor ve izah ediyor.. "Sayın Profesörün kendisi 'Üniversite ve sonrası' kategoride bulunduğu halde, zihni vahim derecede bulanık. Hani bir düşünürümüz 'Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün' demiş ya, o biçim."
Aramıza hoş geldin,YeniBirlik. Hoş geldin, Refik Erduran!.
Bu arada.. Haftalık "Gayri siyasi" söyleşilerini bekliyorum Avni!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA