Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir dost daha göklerde..

Selçuk Sun'u tanıdığım 1974 mü, 75 mi?. Ankara'da Basın Tepe'de oturuyoruz. Evden çıkınca solda yüz metre ötede Vali Dr. Reşit Bulvarı sona eriyor. Orası dolmuş durağı.. Kızılay'a her gün ordan gidip geliyorum. Durağın hemen karşısındaki binada Amerikalıların O Club'u var.. "O", Officer demek.. Subay yani.. Nato'da görevli Amerikalı subayların gece kulübü.. Holly de, Balgat'taki üslerinin lisesinde müdür sekreteri.. Bu yüzden o klübe gitme hakkımız varmış. Bir gece kalktık gittik ki, sevgili dostum Erol Ağabey çalıyor.. Pekcan.. Bu ülkenin ilk büyük caz davulcusu.. Gurubu üç kişi.. Piyanoda Nejat Cendeli, kontrbasta da Selçuk Sun varmış. Erol ağbi tanıştırdı.. Hemen her hafta sonu giderdik onları dinlemeye..
Ama Selçuk'la dostluğumuz Modern Folk Üçlüsü'nün büyük turnelerine ve konserlerine eşlik etmesi ile başladı. Gurup "Vokal Gurubu" sınırlarını aşıp, bu ülkeyi içerde ve dışarda temsil etme onuruna ulaştığında, iki gitar bir banço yetmez oldu. Arkaya destek aldık.. Selçuk Sun, Tuna Ötenel (Piyano), Cezmi Başeğmez (Davul), Ercan Irmak (Ney, kaval), Tahir Aydoğdu (Kanun), Kudret Öztoprak (Bas), Neşet Ruacan (Gitar), Mustafa Süder (Keman), Naci Derçin (Kanun).. Daha kimler kimler..
Selçuk'un yeri ve dostluğu ayrıydı yanımda..
İstanbul insanı öğüten bir şehir.. İkimiz de buraya taşınınca ve Modern Folk Üçlüsü de, Selami'nin Turizm Bakanlığındaki yurt dışı görevleri ile artık eskisi gibi bir araya gelemez olunca, "Orda bir dost var uzakta"ya dönüştü, ilişkimiz..
Sonra bir gün baktım bizim, nurlar içinde yatsın Tefo, İstanbul'a diskoteği getiren, eğlence hayatını A'dan Z'ye değiştiren Tefo, vefasızlıklar içinde unutulmuşken Etiler'de minicik bir yer açmış. Koştum gittim. Baktım Selçuk Sun orada.. Vefa onda.. Mahalle arası gibi dememiş, koşmuş gelmiş desteğe.. En son orada dinledim harika basını..
Sonra..
Yıllar sonra.. Bir minik gazete haberi..
"Selçuk Sun'u kaybettik!.."
Biz eski dostlar aşağıda çoğunluğu kaybettik.. Ekseriyet yukarda..
Erol Ağabey'e selam söyle.. "Senin cazı sevdirmek için çırpındığın ama başaramadığın Hıncal Kardeşin şimdi 'Caz' diye ölüyor. Senin yapamadığını Aşkın Arsunan başardı" de.. Mutlu olur..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA