Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Birikmiş albümlere kısa kısa bakışlar!..

Birden önümde albümlerin yığıldığını farkettim.. Arabamın setinde dinliyorum.. "Bunu yazmam lazım" diyorum. Yukarı ofise alıp masamın üstüne koyuyorum.. Bir daha.. Bir daha.. Baktım, kule olmuşlar nerdeyse..
O zaman kısa kısa notlarımı ve tavsiyelerimi yazayım hiç değilse, dedim, dün sabah!..
Tarkan'ın alaturka albümünü duymayan kalmamıştır. Satış rekorları kırdı ama eleştiriler de aldı..
"Efendim niye alaturka söyledi.."
"Efendim kendisine has bir düzenleme, yorum yoksa, bin yıldır söylendiği gibi yeniden söylemenin ne alemi var?."
Önce ilk sorunun yanıtı..
Bir defa Tarkan müziğe çok iyi bir alaturka eğitimi ile başladı. Sonra pop söyledi. Bu bir. İkincisi.. Günümüzde hele gençler alaturkayı hiç dinlemez oldular.. Nerde dinleyecekler ki?. Musikimizi onlara dinletmek bir görevdi. Tarkan gibi bir star yapınca hele, amaç oluştu.. Milyonla genç Tarkan sayesinde alaturka dinledi.
Bir alaturka severi, gençliğini alaturka gazinolarla yaşamış biri olarak söyleyeyim. Tarkan'ın yorumu tertemiz. Öyle acaip gırtlak nağmeleri titreşimler falan yapmıyor, tam usulünde okuyor. Seçtiği şarkılar mükemmel.. Rindlerin Akşamı ile başlıyor. Benim çok sevdiğim Enginde Yavaş Yavaş, Zeytin Gözlüm, Kara Bulutları Kaldır Aradan, 13 şarkı içinde öteki favorilerim.
Tarkan albümü her evde olmalı.. Hediye için de birebir..
İkinci popçu Alaturka Albümü de Coşkun Demir'den geldi, Tarkan'ın ardından.. Benim en sevdiklerimden biridir Coşkun, insan ve şarkıcı olarak. 80'li yılların yıldızlarındandı. Mühendisliği bırakıp, şarkıcılığı seçmişti. Uzun bir sessizlikten sonra "Bir Sevgi İstiyorum" albümü ile dönüş yaptı. Bu albüme de baştan sona bayıldım. Tekrar tekrar dinledim. Bestecisi Necdet Tokatlıoğlu'ndan Ankara günlerinde kaç defa dinlemişliğim vardır. Gözleri Aşka Gülen, Avuçlarımda Hala Sıcaklığın Var, İnleyen Nağmeler ve tabii, üstat Yesari Asım'ın ölmez şarkısı, Perişan Saçların..
Alın, Tarkan'ın yanına koyun..
"İşte Benim Zeki Müren" niçin yapıldığını anlamadığım bir albüm oldu.
Zeki Müren'i anmak değil, para kazanmak gibi geldi bana amaç.. Ünlüler yanında adını ilk defa duyduklarım okumuş Zeki Müren'le anılan (Güya) şarkıları.. Öyle şarkılar var ki, Zeki Müren'i en az 100 gece canlı izlemiş, tüm plaklarını almış biri olarak ben ilk defa duyuyorum..
Hele bir Enrico Macias var ki, albümde.. Niye var?. Ne Me Quitte Pas, ne Zeki Müren şarkısı, ne Enrico.. Jacques Brel okumanın alemi ne peki?.
Uyanık olanlar, mesela Halit Ergenç, Müren'in en az bilinen bir şarkısını seçmiş ki, mukayese imkanı olmasın.. Ne kadar haklı olduğunu, en ünlü Zeki Müren yorumu, Beklenen Şarkı'yı Mustafa Ceceli'den dinlerken anlıyorsunuz. Ceceli öldürmüş şarkıyı.. Muazzez Abacı ve Nükhet Duru yorumları iyi.. Sonrası "Eh işte!.."
O zaman da bu albümü almasanız da olur.
Cenk Eren'in "Tanju Okan Şarkıları" albümü beni müthiş şaşırttı. Duyunca "Cenk başından büyük işlere giriyor" demiştim.
Bir efsanenin, hepsi efsane şarkılarını okumak kolay mı?.
İnanın okumuş Cenk.. Hem de ne lezzetli okumuş.. Kaç defa dinledim albümü..
İki Yabancı, Kadınım, Hasret, Deniz ve Mehtap, Kemancı, Öyle Sarhoş Olsam ki.. Cenk'i önce cesaretinden, sonra yorumlarından dolayı kutlarım..
Çok sevgili dostum, arkadaşım Tanju böyle anılırdı ancak..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA