Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bizde yayıncılık bitmiş!..

Gelmiş geçmiş en kötü, en kalitesiz, en düşük düzeyli Avrupa Şampiyonası'nı izlediğimiz kesin..
Ne adam gibi top oynayan bir takım var, "İşte bu" diyeceğimiz, ne de "Bu adam seyredilir.
Onun için ekran başında olmam gerek" dedirten bir yıldız..
Daha maça benzer tek maç izlemedim..
Futbolun geldiği yer işte burası..
Okyanusun ötesinde Copa America'da durum farklı değil.. Defalarca Dünya Şampiyonu olan Brezilya ve Uruguay ilk turda elendiler bile..
Dünya futbolu müthiş bir düşüş yaşıyor, kesin..
Ama yapacak başka şey yok.. Hem de dostları bir araya getirme bahanesi.. Toplanıp maçları izliyoruz.
Bir defa, bir iki minik hata dışında, Fransız Televizyonu mükemmel naklen yayıncılık yapıyor.
Topu kaybetmiyorlar. Öyle zırt pırt "Tekrar" yok.
Topu santraya tepen savunma adamını tükürür, ya da burnunu karıştırırken göstermek, ya da yönetmenin seçtiği sanat (!) portrelerini sunmak (!) için topu unutmak ve kaybetmek yok.. Şansal kardeşim bir baksın, bunca maçta toplam kaç saniye oyundaki topu kaybetti, Fransız yönetmenleri..

***
Bizde maçları TRT ve Lig Tv veriyor.. TRT'nin bir de spor kanalı var.. LigTV'nin 3 kanalı..
Peki bana bir tane maç öncesi, ya da sonrası programı söyler misiniz, sizde iz bırakan..
Yok.. Onca gazeteci, hele TRT'dekiler bizim paramızla orda.. Ama adam gibi, insanı ekran başında tutacak tek program yok.. Maksat saat doldurmak..
Şimdi, ekran başının en kalabalık olduğu zaman, maçın başlamasına 15 dakika kalası..
TRT1'de reklam.. LigTv'de reklam.. TRTSpor'da reklam..
Yahu tamam, para, para da.. TRT bir de benim vergilerimle yayın yapıyor.. Bu reklam esareti nedir?. Hiç değilse TRTSpor'da maç öncesi, bizi havaya sokacak görüntüler gelmez mi?. Tribünler, içerde, stadın dışında olanlar.. En son bilgiler..
Sen sabahtan beri program yapıyorsun tamam da, milletin işi gücü var. Yüzde sekseni en fazla, 15 dakika öncesinde ekran başında oluyor.. Yayın kanalında kahrolası reklamları ver, paranı bas, tamam.. Ama öbür kanalda, maç başlayana dek, yayıncılık yap hiç değilse..
Maç bitiyor.. Anında yayın kesiliyor gene, reklam geliyor ya.. Hemen TRT Spor'a dönüyorum. O an yayında olurlar diye.. 10 dakika bitmez tükenmez bir jenerik.. Sonra da masa başında ne diyeceklerini çok merak ettiğim (!) tanımadığım adamlar görüntüde.. Maçın bitiş anları değil.. Benim paramla Fransa tatiline gitmişleri anında kapıyorum tabii..
Hiç bir yayıncı kuruluşun aklında "Bu halk neyi merak eder, neyi görmek ister" yok.
Televizyonculuğun canlı yayıncılık olduğunu umursayan yok. Dinleri imanları para..
Yaşa sen de RTÜK!.
***
Bu arada.. Serdar diye bir okur aradı..
"Hıncal ağabey!.. Ben bu ülkedeki binlerce görme özürlüden biriyim. Milli takımın maçlarını ben de heyecanla izliyorum tabii..
Ama anlatımda bize yardımcı olacak hiçbir şey yok.. 'Gökhan topu açıyor' dediğinde, Gökhan nerde, ne tarafa açıyor, beynimde görüntü yaratamıyorum. Radyo gibi anlatsınlar demiyorum tabii.. Ama biraz da biz göremeyenleri hesaba katsınlar ne olur" dedi.
Haksız mı?.
Para kazanmak için kurulan LigTV'den bunu beklemeyin. Ama Serdar dahil bizim vergilerimizle yaşayan TRT, halkının tümünü, en başta da engellileri düşünmek zorunda.. TRT1 maçı normal verirken mesela, TRTSpor'da spiker, görme engellileri de hesaba katıp, daha ayrıntılı anlatan ikinci bir yayın yapamaz mı?. Nasılsa maç sırası boşlar.. Aptal dolgu programı yerine, "Düşünen" yayıncılık!..
Hani nerde TRT'de o "Düşünen adam!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA