Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Emek’te kaçmaz konser!.

"Yıl 2007! İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi ile ilk buluşması...
Aradan geçen 10 yılda toplam 1632 temsil!
Süreyya Opera Sahnesi'ndeki on senelik serüvende sahnelenmiş operalardan seçilmiş eserlerden oluşan konser programıyla; sezon açılışını 'Daha çok Sanat' ilkesiyle yola çıkarak yapan İstanbul Devlet Opera ve Balesi, artık Avrupa Yakası'ndaki seyircisine de yeni salonlar aracılığıyla ulaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor" yazıyordu, bana gelen notta..
İstanbul Operası, 2016-17 sezonu açılış konserine davet ediyordu, sevenlerini..
Figaro'nun Düğünü, Sihirli Flüt, Jül Sezar, Orfeo ve Euridice, Sevil Berberi, Aşk İksiri, Uyurgezer Kız, La Bohème, La Traviata, Hoffmann'ın Masalları, Midas'ın Kulakları Başka Dünya'ya kadar kapalı gişe oynanan tüm eserlerden oluşan seçkin bir repertuvar hazırlanmış.
Konserde Roberto Gianolo eşliğinde Opera Orkestrası, Paolo Villa Şefliğindeki koro ve İstanbul Operasının ünlü solistleri, başta dinlemeye doyamadığım eski dostlar, Zafer Erdaş, Bülent Külekçi, Deniz ve Hüseyin Likos, Kevork Tavityan ve geleceğin gururu olacak, yeniler ve gençler yer alıyorlar.
Daha doğrusu aldılar. Dün gece, Süreyya'da yapıldı "Açılış Konseri!." Ama ben ona gitmedim.
Cumartesi gecesi Emek'teki tekrarında olmak için.
Yenilenmesini başından beri desteklediğim, yenilenme sürecini başından sonuna izlediğim "Yeni" Emek'e ilk defa giderken bir sahne performansı, bir opera konseri yakalamış olma şansını kaçırmak istemedim.
Sizlere hem konseri, hem de, sözüm ona entel, ama aslında "İstemezük"çülerin adım atmadıkları ama laf ola, yenilenmesine karşı çıkıp, bilir bilmez fırtına yarattıkları, bir fareli köhne sinemadan, bir çağdaş "Sanat Merkezi"ne dönüşen Emek'i sizlere bitmiş hali ile anlatabilmek için yarın Emek'te olacağım..
Ayni konser, Bakırköy eski Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in sadece bölgesine değil, İstanbul'a kazandırdığı, belki de en iyi akustiğe sahip Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde de tekrar edilecek. 10 Ekim!.
Kültür Bakanlığı yıllardır İstanbul'a gözlerini yumar, Büyük Şehir eli kolu bağlı, sus pus otururken, Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a bu salonları kazandıran İlçe Belediye Başkanları Selami Öztürk (Eski Kadıköy), Ateş Ünal Erzen (Eski Bakırköy) ve Ahmet Misbah Demircan'a (Beyoğlu) bir kez daha teşekkürler ederek!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA