Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Alp Bey, Riekerink Bey’i alt yapıya yolla!..

Galatasaray'ın bu haftaki rakibi Başakşehir.. Ondan sonraki Fenerbahçe.. İkisi de pazar günü beşer attılar rakiplerine.. Fener gerçi, o beşi, hakem sayesinde, hakemin rakibi bitirmesiyle attı ama, fark etmez. Fener- Galatasaray maçında da o hakem, ya da o kafadaki biri olacak, nasılsa..
Galatasaray'ın hali pür melali, cumartesi günü lig 17'ncisi Adanaspor önünde ortaya çıktı.
Bir takım bu kadar mı kötü, bu kadar mı ruhsuz, bu kadar mı iştahsız oynar?.
Galatasaray maçını nakletmek için slow motion cihazına gerek yok. Takım yavaş çekim oynuyor zaten.. Yürüyerek futbol..
Yana, geriye oynama rezilliğine bir de yürüyerek oynama eklendi.
"Efendim Riekerink Bey, hiçbir şey yapmamış olsa bile, takıma kondisyon kazandırdı. Artık 90 dakika oynayabiliyorlar" diyor, Sevgili Kemal Belgin.. Valla böyle yürüyerek değil 90, 390 dakika bile oynarlar..
Galatasaray'ı bu kadar ruhsuz hale getirmek, maça bu kadar kötü hazırlamak, maç boyunca, bu kadar hatalı yönetmek nasıl bir marifet oluyor, anlamam mümkün değil. (Fenerli medya içten içe bayram yapıyor..)
Bir defa Galatasaray sahaya 2 takımla çıkıyor.. 10 kişi bir takım. Bruma, tek başına öteki takım.. Golü atıyor diye Bruma'yı göklere çıkaran meslektaşlarım, bu adamın, oynadığı kanatta takım oyununu öldürdüğünün farkında değiller mi?. Gole bakıp not veren ve yazanlardan ne beklersiniz?.
Riekerink Efendi, Bruma'nın takım oyunu oynaması için ne yaptı, sezon başından beri?.
Yasin'i yok etmek için durmadan oyundan almayı biliyor ama.. Oysa Yasin, Bruma'ya göre 10 misli, 100 misli takım oyuncusu.. Sahtekarlıktan vazgeçip, itme, kakma, çelmeye rağmen ayakta kalmaya dirense, çabalasa dünya çapında yıldız olur, haberi yok.. Ama ona bunu öğreten de yok..
Eren ve Podolski sıfır oynar, takıma zerre katkı yapmazken, Sinan Gümüş oyuna girerken kim kenara alınır, Rikerink Bey?. Yasin'i, ileri top götüren, Sabri ile harika kanat akınları yapan Yasin'i alırsan, çıldırır tabii adam..
Baka Riekerink Bey, Sneijder'in bu takımda bir yedeği var.. Bayern ve Real Kültürü olan Hamit.. Sen daha onunla Josue arasındaki dağlar kadar farkı görmekten acizsin.
Bu ülkenin en iyi stoperlerinden, bu yılın en iyi Galatasaray transferi bence Serdar Aziz'i kenarda tutup, savunmanın en tehlikeli adamı, her maçta mutlak üç dört gollük hata yapan Chedjou'yu oynatan adama "Hoca" demek mümkün mü?.
Efendim, futbolcular seviyormuş, Hollandalı'yı, hepsi değil.. Sevenler de, adamın en iyi bildiği şey, nabza göre şerbet de ondan..
Herkes öğrencilik yıllarını hatırlasın..
Size bildiklerinizi en sevdiğiniz mi, yoksa en nefret ettiğiniz hocalar mı öğretti?.
Benim medyam skor yazarı.. Bu yüzden fırsat buldukça kendi notlarımı yazıyorum. İşte bu hafta..
Muslera (6)- Sabri (7), Chedjou (4), Semih (7), Carole (7)- Selçuk (4), Tolga (5) (de Jong: 5)- Yasın (7) (Sinan: 6), Podolski (1) (Joshue: 4), Bruma (5)- Eren(1).

***
Şimdi başa dönelim..
Önümüzdeki iki hafta Galatasaray'a rakip olacak iki takım, Galatasaray'ın futbolun "F"sinden anlamayan Futbol Sorumlusu (!), Levent (Sen kimsin) Nazifoğlu'nun "Skorsuz" dediği ligde beşer attılar, Florya'daki Hayalet Alp Bey!..
Senin her dediğine yorumsuz (Yapacak gücü yok da ondan) "He" diyen Nazifoğlu orda dursun, tamam.. Ama Riekerink Beyi derhal alt yapıya geri yolla.. Arkadaşın Ayhan'la beraber..
Takımı Orhan Hoca yönetsin çok daha iyi.. Çünkü geçiş döneminde çok ama çok daha iyi sınav verdi..
Bu arada da, bu takıma hiç değilse "İyi" bir hoca bul da, Alp Yalman adına layık ol..
Olamıyorsan, sen de çek git de, Özbek Kardeşlere daha fazla kalkan olma, tamam mı?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA