Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

..Ve Galatasaray’ın teknik analizi!..

Maça Galatasaray hemen hemen doğru bir onbir ve doğru dizilişle başladı. Tek eleştirim, Yasin'in yerine Sinan'ın tercih edilmesiydi.
Kendi hataları da var, durmadan yere düşüp kıvranmak, hakemle oynamak gibi.. Ama bana sorarsanız, Bruma dahil, Galatasaray'ın elindeki en büyük yetenek o.
Bir zamanlar "Arda bu takımın Messi'si..
50 milyon dolar eder" dediğimde bana gülerlerdi.
Arda şimdi 50 milyon euroya üstelik Messi ile yan yana oynuyor.
Yasin de bu takımın Neymar'ı.. Öylesine yetenek dolu. Birinci sınıf kanat oyuncusu..
Hızlı.. Adam eksiltiyor. Topa basıyor, ikili oyunlarda olağanüstü. Top kesiyor, pas veriyor, asist yapıyor, şut atıyor..
Onun değerini anlamayan Riekerink'ten (ondan önce de Hamza) hiç destek değil, köstek gördüğü, en iyi oynarken oyundan alındığı ve kendine güveni sıfırlansın diye hocaları tarafından harcandığı halde, çıkıyor, oyununu oynuyor.
Maça onunla değil, Sinan'la başlamak aslında Sinan'ı da harcamaktı, öyle de oldu.

***
Mesele doğru 11 yapmak değil.
Doğru oynatmak..
Maçtan önce 3 gün yazdım nasıl oynanması gerektiğini..
"Hızlı ve hücuma dönük.. O kahrolası yana ve geriye oynarsanız, Fener sizi bırakır, kendi kendinizi yorun diye.. Arada top kaptırdınız mı da, ya gol olur, ya penaltı" diye yazdım.
"Savunma futbolu oynar, oyunu kendi yarı sahanızda kabul ederseniz, yenilirsiniz.
Fener durmadan gelir, boş da gelir, ama eninde sonunda birini atar. Bu onların oyun tarzı. Bunu bozmanız gerek. Oyunu rakibin en zayıf olduğu yerde, savunmasında oynamalısınız" dedim. "Hücum futbolu" dedim.
Galatasaray hücum etmedi. Etmeyi düşünmedi bile..
Riekerink özürlüsünün hücum(!) taktiği hep ayni.. "Bruma bana gol at.. Al hocam bu gol!." Rakipler de anladı tabii bu yengeç hücumunu.
Maç okuma özürlü Riekerink, dörtlü savunmanın önüne iki ön libero koymuştu.
Benim önerdiklerimi.
Tolga ve de Jong!. Niye?.
Sağda Sabri ve Yasin, solda Carole ve Bruma atakları ile hücum gelişirken, kontrataklarda, sağ ve sol kanatları kollasınlar diye..
Ama ödlek Riekerink, de Jong'u ön libero değil, üçüncü stoper gibi oynatınca ve Bruma ile Sneijder de kaptırdıkları toplarda bile geri gelmeyince, sol kanat, üstelik orda Lens de olmadığı halde, Alper'le koridor oldu. Fener o kanattan arka arkaya hızlı gol akınları yaptı.
Carole hangisine yetişsin?.
Neler kaçırdılar.. Ama "Maç okuma özürlü" Riekerink ve ondan beter Ayhan Efendi göremediler rezilliği.. Önlem alamadılar.." de Jong sola bak" diyemediler.
Sonunda gol de ordan geldi.. Goller de gelebilirdi.
İkinci yarıya Yasin ile başlamak doğruydu..
Yanlış olan sıfır oynayan Sneijder'in yerine Podolski'nin alınması oldu. "ya vurursa" dışında varlık göstermeyen Alman, şimdi Eren'le çift santrfor oynayacaktı ama, oyunu kim kuracaktı.. Sneijder'ın yerine Selçuk girmeliydi.
Çocuklar bile bilir. Ama futbol özürlü Riekerink daha beterini yaptı. Eren sakatlanınca artık zorunlu olarak Selçuk girecek ve oynarsa, takımı ayağa kaldıracaktı.
Riekerink akla hayale gelmez, en aptalca, en gerzekçe işi yaptı.. 1-0 mağlup takıma, Cavanda'yı sokup, Sabri'yi sağ açığa aldı.
Yasin sola gitti. Bruma ortaya oyun kurucu(!) yapılıp, o da öldürüldü.
Cavanda'nın oyuna girişi, maçın kırılma, Galatasaray'ın yok edilme anıydı.
Bre futbol özürlü Hollandalı, Bu anda bile oyuna giremeyecek kadar kötüyse Selçuk, o zaman niye kenarda?.
Niye Josue 18'de yok!.
Hamit gibi kritik oyun sonlarının adamı bir futbol ustasını yok ettin, şimdi sıra senin aptalca taktiklerinin kurbanı olan Selçuk'a mı geldi?.
Seni bu takımın başına "Galatasaray'ı yok et" diye mi getirdiler?.
***
Serdar Aziz kardeşim.. Sana yüklenen medyaya aldırma.. Bu takımın bu yılki en iyi transferi sensin. Bu ülkenin de en iyi yerli stoperi..
Genelde iyi oynadın. Biri penaltıda, bir kaç bireysel taktik hatası yaptın.. Bunların sebebi uzun süren maç eksikliğin.. Düzelir..
Ama geriden oyun kurmak, oyunu ileri oynamak ve "Galatasaray hırsı" ile 90 dakika çırpınmakta üstüne yoktu. Çok iyi olacaksın, tabii İnşaatçı iyi bir hoca bulabilir, ya da kulübün başından çekip giderse..
***
..Ve benim notlarım!.
Muslera (4)- Sabri (5), Serdar Aziz (6), Hakan Balta (6), Carole (5)- Tolga (6), de Jong (2)- Sinan (2) (Yasin :7), Sneijder (2) (Podolski: 1), Bruma (3)- Eren(7) (Cavanda 2)
***
Cüneyt Çakır, Volkan'ın düşürülmesinde penaltı vermedi. En az üç Galatasaraylı'yı iki sarı karttan atmalıydı. Atmadı.. Ya da atamadı.
Bilemem..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA