Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler İş Bank!.

"Marifet iltifata tabidir" demiş eskiler.. Bu ülkede güzellikleri yaratanlara teşekkür, biz yazarların borcu..
Yerden yere vurmak nasıl hakkımızsa, hak edeni övmek de görevimiz ki, teşvik olsun. Başkaları da başka güzellikler yaratsın.

***
"Hasan Ali Yücel/ Albüm.." adlı kitabın sayfalarını çeviriyorum.. Albüm gibi hazırlanıp ciltlenmiş zaten.. Uzunlamasına..
Benim için özel ve güzel..
İş Sanat Galerisinde, İş Bankası yayınlarının başından bugüne çıkardığı o muhteşem kültür hazinesi sergileniyor. Bir köşe de Hasan Ali Yücel'e ayrılmış.. İşte o köşeyi, dahası Yücel'i anlatıyor, albüm.
Benim "Hıncal" olmamda baş rolü oynayan adamdır, Dünya Klasikleri serisini ülkemize daha ben ilkokulda iken kazandıran Milli Eğitim Bakanı olarak..
Sağcı ve Milliyetçi babam onu aslında pek sevmezdi. Ama daha birinci sayfasında onun imzası ile yayınlanan bütün klasikleri çıktıkları gün aldı. Eve getirdi "Okumalısınız" dedi, ağbime de bana da..
Ben o klasikleri daha ilkokulda okudum, iyi mi?.
"Ne mi anlar ilkokul çocuğu onlardan" demeyin sakın.. Öyle bir öz kalıyor ki insanda, ileriki yıllara temel olacak!.
Eee!.. Bir de Can Yücel bıraktı, arkasında, daha ne olsun!.
Bu muhteşem sergiye gidin, o muhteşem kültür hazinesi görün, koklayın.. Bu albümü almasanız da karıştırın. Orda var..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA