Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu filmi mutlak görün!..

Son yıllarda gördüğüm en güzel filmlerden birini çekmiş Mel Gibson.. Savaş Vadisi/ Hacksaw Ridge!..
İlk yarısı fevkalade romantik bir komedi..
İkinci yarısı son yılların en çarpıcı, en gerçekçi savaş filmi..
Yaşanmış gerçek hikayeyi, adeta gerçek gibi çekmiş Gibson. Kendinizi o savaşın içinde hissediyorsunuz.
Öykü, 2006 yılında ölen Desmond Doss'un hayatı.. Doss, Amerika tarihinde en büyük savaş nişanı almış Vicdani retçi.. Yani Muhammed Ali gibi. Ama Ali, Vietnam'a gitmeyi de reddetmişti.
Doss ise eline silah almayı kabul etmiyor ama "Ben de savaşa öldürmeye değil, kurtarmaya giderim" diye askere yazılıyor. Silahsız sıhhiye eri olana dek başına gelmeyen kalmıyor.
Ama katıldığı savaşta, 75 arkadaşını tek başına ve akıl almaz koşullarda birer birer kurtardığı için nişanını Başkan Truman'ın elinden alıyor.
Amerikan tarihinde ayni nişanı alan bir vicdani retçi daha var aslında.. Birinci Dünya Savaşı'nda Çavuş York.. Onun da hayatını Gary Cooper muhteşem oynamış ve de Oscar kazanmıştı. Ama o devirde Vicdani Retçilik diye bir ayrım yoktu. Bu yüzden Doss, "İlk" kabul ediliyor..
Doss rolünde ilk defa izlediğim genç Andrew Garfield harika.. Çavuşu oynayan Vince Vaughn (Amerikan Ordusunu anlatan filmdeki tek Amerikalı oyuncu) ve alkolik babasında Hugo Weawing müthişler.. Bu üçünün adlarını Oscar adayları arasında görmeye hazır olun, ama önce gidin filmi görün..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA