Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Benim güzel İstanbulum!..

Şair ne güzel söylemiş.. "Bu şehr-i Stambul ki bi misl-ü behadır /
Bir sengine yek-pare Acem mülkü fedadır" diye..
Aynen öyle..
Hafta sonu ailenin bir bölümü İstanbul'da toplandık. Kemal ve ailesi ile ben.
Cumartesi sabahı onları Brunch'a götürdüm. Bebek Koru..
Dünyada bu kadar güzel; bu kadar manzaralı bir kahvaltı mekanı az bulunur.. Macit'in kahvaltısı da efsanedir..
Etiler'den Koru'ya hele tatil sabahları Boğaz'a inen bütün yollar tıkalı olduğunda en az yarım saatte gideriz.
O gün hava da nasıl güneşli.. Fakat sanırsınız kentte sayım var. On dakikada vardık.. İki üç masa.. Yani bugünlerde iki, üç masası olanlar iyi.. İstanbul'a bakar mısınız?.
Gece gene Boğaz kenarındaydık.. Park Şamdan Bosfor!.. Les Ottomans'da.. Orda moralim düzeldi.. Ersoy'la Emre'nin yeri, iğne atsan yere düşmez.. Efsane Park Şamdan adı ve onun vefalı konukları gene doldurmuşlar dükkanı.. Nasıl neşeli bir yemek yedik.. Ama özellikle ben.. Ailem yanımda.. Ve teröre meydan okuyan insanların doldurduğu bir mekandayım..
Pazar sabahı Brunch için bir başla İstanbul Efsanesi İkinci Bahar'ı seçtik.. Kanlıca'da.. Sevgili Erdoğan'ın yeri orası da.. Nasıl bir lezzet yeridir İkinci Bahar.. Ama asıl keyif, Serdar gitarını çıkarınca başladı..
Bir başladı mı, her dilden, her türden, her ortama, her keyife göre çalar, söyler Serdar.. Anadolu'nun yanık türkülerinden girdi.. Gitti, gitti.. Sonunda, minnacık torun/ yeğen Ayşegül'le dansa kalktım iyi mi?. "On yıldır ilk defa dans ediyorum" dememe kalmadı, Serdar bir azdırdı milleti.. Baktım, Ayşegül bu defa, babaannesi, annesi ve Serdar'ın eşiyle halay çekiyor..
Nasıl güzel bir pazar sabahıydı, anlatılmaz.. Ama Kanlıca da bizim dışımızda sessiz, ıssız, boştu..
Sahil yolundan döndük.. Nasıl güzeldir o Anadolu sahil yolu.. Bir cennette yaşadığınızı gözlerinizle görürsünüz.. Ama o gün, halkın korkudan sokağa çıkamadığı, yöneticilerin de, çözüm bulmak yerine adeta yangına körükle gittikleri bir cennetti, o emsalsiz, o muhteşem sahil yolu..
Yapmayın dostlar!.. Etmeyin İstanbullular!.
Bu kadar kolay yenilmeyin, bu kadar çabuk teslim olmayın teröre!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA