Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Harika bir “Hoş vakit” filmi!..

Çin Seddi, evde kapanılıp kalınan bu karlı günler için hele birebir hoş vakit geçirme filmi..
Çin Seddi'nin bilim kurgusal yapım öyküsünden bir bölüm diye senaryo yazmışlar.. Bilim kurgu ya.. Çinliler Seddi, tarihlerin yazdığı gibi, Türklere değil, uzaydan gelen lanetli yaratıklara karşı kurmuşlar, burada..
Tanrısal bir lanet olan bu yaratıklar, her altmış yılda bir Ana Kraliçe tarafından üretilip, yönetilerek saldıran, insan yiyen karıncalar benzeri bir sürü.. Canlı, ölü her insanı, son zerresine kadar yiyorlar. Ama karıncadan çok çok büyükler.. Devasa.. Ve de milyonlarca.. Çin gibi kalabalık bir nüfus bile komik kalınca yanlarında, bu surları inşa etmeye başlamışlar işte, korunmak için..
İki batılı kahramanımız da, (Biri Mat Damon) tam bu saldırı yılında, oralara geliyorlar. Amaçları Çinlilerin keşfettiğini öğrendikleri Kara Pudra'yı, yani Barut'u çalıp, Avrupa'ya getirmek ve malı götürmek..
Çinliler, hem surların, hem de barutun sırlarını saklamanın yolunu bulmuşlar. Öğreneni öldürüyorlar.
Yani Çinliler ve beyaz adamlar düşman. Ama o yaratık sürüsü, ikisine de düşman..
Film öyle başlıyor ve size nefes aldırmadan sürüyor..
Özellikle kalabalık sahneler ve kavga, dövüş, savaş sahneleri olağanüstü güzel..
Müzik de harika.. Oyunculuk çok çok iyi..
Benden "Mutlak izleyin" tavsiyesi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA