Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

45 saniye için!..

Efendim, 45 saniye geç kaldı diye bir gencin bir yıl kaybetmesine sebep olunur muymuş?.
Öğrenci seçme sınavlarında, kapılar tamı tamına ilan edilen saatlerde kapanıyor ya, haber özürlüsü gazetelere yeni fırsat doğdu..
Kapıda bekleyen muhabir, geç kalıp içeri alınmayan gencin ağlarken resmini çekiyor..
Klişe haber gazeteye giriyor.. Sonra da konu sıkıntısı çeken köşe yazarı sözüm ona gençliğe sahip çıkıyor..
Kapıyı tam zamanında kapayıp, 10 saniye gecikenleri bile içeri almayanları yürekten kutluyorum. Onlar gençlere bir yıl kaybettirmiyor, yaşadıkça ne kapılar açacak bir "Hayat Dersi" veriyorlar ki, bu ders hiç bir okulda yok.
Zamanlama!..
Başarının sırrı "Zamanlama"dır. Evrensel dille "Timing!." Mesele doğru iş yapmak değildir. Doğru işi, doğru zamanda yapmaktır..
Başarı "Doğru işi, doğru zamanda yapmak"la sağlanır..
Bu kadar hayati bir sınavı, defalardır gazete ve TV'lere yansıdığı halde hala kaçıracak bir ihmal, bir savrukluk içinde olanların, hayatta başarılı olabileceklerini düşünebiliyor musunuz?.
Her defasında böyle diyecekler..
"Ne çıkar bir kaç dakikadan!." ..Ve her defasında kaybedecekler.
Oysa bu ders onlara, dakika değil, saniyelerin nelere sebep olabileceğini öğretecek. Zamanlamayı öğretecek. Başarının sırrını öğretecek!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA