Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yangın ve şişeler!..

Piknik alanlarında ve yollardaki pisliğimiz artık ulusal damgamız oldu.. Hepimiz birbirimizden fazla kirletiyoruz çevremizi..
Bir Şile yoluna çıkın, yol kenarına bakın..
Yüzlerce hurdacı zengin olur, atılan şişeleri ve kola kutularını toplasa..
Bir de izmaritler tabii..
Neden bu kadar pisiz?. Çünkü denetleyen, kirletene ceza yazan yok.. Diyelim var.. Kırk yılda bir rastlayacaksınız.
30 para ceza, kimin umurunda..
O zaman salla gitsin..
Gitsin de, durmadan Orman Yangınları.. İşte Muğla'da iki köy gitti. Yangın hâlâ bitmiş değil. Hâlâ nöbet tutuluyor başında, yeniden parlamasın diye..
Sebep çoğu zaman bulunamıyor bile.. Bizdekilerin çoğu, ulusal pisliğimiz.. Devletin caydırıcı olmayı düşünmediği pisliğimiz.. İzmarit tamam.. Peki yol kenarına fırlatıp attığınız, piknik yaptığınız orman kenarında bıraktığınız şişe de yangın sebebi olabilir, düşünen var mı?.
Kırık yuvarlak cam parçası, güneş ışığı altında pertavsıza döner, bilirsiniz değil mi?. İçinden geçerken bir noktada yoğunlaşıp, değdiği yeri hızla ısıtan güneş ışığı da aleve sebep olabilir değil mi?.
"Temizlik imandan gelir" diyen bir inanç içindeki insanların pisliği her yaz ne ulusal felaketlere sebep oluyor?.
Önlem?.
Buyrun burdan yakın!.

***
Bu arada bir özür.. En başta da, o feci kazada yedi insanını kaybeden aileden.
Perşembe sabahı ofise gelirken karıştırdığım İpadime bir Son Dakika Haberi düştü.
Bir minibüsle, işçi taşıyan kamyonet çarpışmış, kamyonetteki biri çocuk yedi kişi ölmüştü. "Her yaz durmadan yaşadığımız, kamyon, hatta traktörle taşıdığımız mevsimlik işçi kazalarından biri daha" dedim.. Gelince oturdum uzun uzun bu "İşçi Taşıma Rezaleti"ni yazdım..
Dün sabah gazeteleri okurken gördüm ki, ilk haberde bir karışıklık olmuş. Minibüs bir işçi servisi.. Kazaya sebep olan kamyonet ise, aslında binek arabası olarak kullanılan, kapalı bölümü aileyi alacak kadar genişlemiş model..
Yani içinde Mevsimlik işçi değil, aile taşıyor.
Özürüm o aileden, başta İç İşleri Bakanlığı ve kazanın olduğu ilde görevli, genel ve yerel yöneticilerden..
Ama her yaz başımıza gelen bu Yazlık İşçi Taşıma Faciaları ile yazdıklarımın ardındayım.. Şimdi hâlâ devam ediyor bu hareketlilik.. Yanlışım, denetimin hızlanmasına değil, başlamasına bile yol açarsa eğer "Eğrisi, doğrusuna" gelmiş olur, hiç değilse..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA