Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

“Nedense” eksik haber!.

Dün sabah Günaydın ekimizde Dilek Yaman imzalı bir haber okudum..
Neşe Sapmaz, kendisini cep telefonu mesajlarıyla taciz ettiği iddiası ile bir iş adamı hakkında savcılığa başvurmuş ve iş adamı hakkında "Cinsel taciz" suçlamasıyla 4.5 yıla kadar hapis istemi ile dava açılmıştı.
Haberde "Neşe Sapmaz'ın kafa karıştıran bir şekilde şikâyetini geri aldığı ve bu yüzden davanın düştüğü" yazılıydı. Başlıktaki "Kafa karıştıran" ve yazıdaki "şaşırtıcı" ifadelerindeki imayı anlamamak mümkün değildi.
Hemen bunca yıllık arkadaşım Neşe'yi arayıp "Niye davadan vazgeçtin" dedim..
"Ne vazgeçmesi.. Böyle bir şey yok" dedi.. Meğer, haber sadece bizde değil, sanki ajans bülteni gibi pek çok gazetede ve hepsinde ayni yanlışla "Neşe Sapmaz davadan vazgeçti" diye varmış.. "Bunca gazete, bunca farklı imza, ayni yanlış haberi nasıl kullanmış peki" derseniz, cevabı bulmanız zor olmaz..
İşte, hiçbir gazetede, nedense hiçbir muhabirin "Karışan kafasına" rağmen arayıp "Neden vazgeçtin" demediği Neşe'nin bana ve haberi yanlış yazan her gazeteye gönderdiği açıklaması..
"Bugün çeşitli basın organlarında yer alan 'Neşe Sapmaz davadan vazgeçti' diye yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ben, Ümit Arıkan'a 'Zincirleme cinsel taciz ve hakaret' suçlamasıyla açtığım ve cezalandırılmasını talep ettiğim davadan vazgeçmedim. Bunu da Bursa'da mahkeme salonunda verdiğim ifademde açıkça belirttim.
'Cinsel tacize hayır' söylemlerimle, 'Cinsel tacize sessiz kalma' diyerek, tüm cinsel taciz davalarında taciz mağduru kadınların yanında yer aldım, alıyorum. Cinsel taciz, şahısların değil toplumun yarasıdır. Bu dava da o nedenle şahsımın değil, kamunun davasıdır.
Kendi yaşamımda cinsel tacizi yaşadığım yerde sessiz kalmadım, tepkimi tüm gücümle ortaya koydum. Israrla davama devam ettim, tehditlere, göz korkutma çalışmalarına, karalama kampanyalarına rağmen, yolumdan dönmedim, vazgeçmedim. Vazgeçmeyeceğim.
Yargıç, nedenini bilmediğim bir şekilde davayı düşürmüştür. Onun kararına biz müdahale edemeyiz. Fakat dosyanın bu şekilde kapatılmasına göz yumacak değiliz. Ben ve avukatım Edip Önder temyize gidiyoruz.
Bu davanın sonuna kadar arkasındayım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA