Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pazar Neşesi

Bu hafta Pazar neşemiz Turgut Gencer'den..
Üç sarışın, dedektif olmak üzere polis teşkilatına başvurmuşlar. Gerekli bir sürü sınavdan biri de Komiser Kazım'a düşmüş.
Komiser Kazım dosyadan çıkarttığı bir resmi, ilk sarışına beş saniye göstermiş ve "Söyle kızım" demiş; "Bu bir suçlunun fotoğrafı. Bu adamın bariz ne özelliği var?
Onu ileride nasıl tanırsın?" Kız şöyle bir durmuş ve "Çok kolay" demiş. "Adam tek gözlü." Komiser Kazım "Kızım bu resim profilden, yani yandan çekilmiş. Tabii tek göz göreceksin.." demiş ve resmi ikinci kıza gösterip aynı soruyu sorup eklemiş..
"Bana bak!. Doğru dürüst bir cevap ver." İkinci kız, "Bu adamı tanımak çok kolay" demiş, "Çünkü adamın tek kulağı var." Komiser Kazım "Kızım" diye bağırmış, "Bu resim profilden dedik ya!.. Adamın suratının öbür yanını göremiyoruz. Onun için kaç gözü, kaç kulağı olduğunu bilemeyiz.." Sonra üçüncü kıza, "Lütfen akıllı bir cevap vermeye çalış. Beni çıldırtma. Bu adamın bariz özelliği nedir, bu adamı ileride nasıl tanırsın?" diye sormuş.
Üçüncü sarışın "Bu adam lens kullanıyor" diye cevap vermiş.
Komiser Kazım şaşkın şaşkın resme bakmış, ama adamın lens takıp takmadığını bir türlü anlayamamış. Merak etmiş, adamın dosyasını açıp bakmış.. Adam gerçekten lens takıyormuş. Komiser hayranlık içinde, "Aferin be kızım" demiş; "Doğru bilmişsin.
Şimdi söyle bakalım, bu adamın lens taktığını resimden nasıl anladın?" Kız, "Çok basit" diye cevap vermiş..
"Tek gözlü, tek kulaklı bir adam nasıl ve niye gözlük taksın ki?."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA