Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hangi efsane efem?..

"Bir efsane çöktü!.."
Efendim genel klişe bu.. Çöken efsane ne?. Cingöz Recai Efsanesi.. Diyenler kim?. Bizim Ayşe başta, hayatında bir tek Cingöz Recai romanı okumamış kuşaklar..
Cingöz Recai efsaneydi. Benim çocukluğumda.. Cumhuriyet Türkiyesi'nin en önde gelen düşünür ve yazarlarından Peyami Safa, para kazanmak için kolay okunan ve satılan polisiye roman yazmaya karar vermiş ve "Edebiyatçı, düşünür" adını ucuzlatmamak için o romanlara Server Bedi imzası atmıştı. Babam "Al, oku" deyince ilk okul ikide başlamıştım, Cingöz Recai okumaya.. 40'lı yıllarda efsaneydi ve zamanın dünyaca ünlü hırsız kahramanı Arsen Lüpen'in yerlisiydi.
En son Cingöz Recai romanı kaç yılında basıldı, kaç sattı unuttum bile. Ama 21. Yüz Yıl Kuşaklarının Cingöz Recai'nin "C" sini bilmelerinin mümkün olmadığını bilirim.
Filmi beğenir, beğenmezsiniz, ona bir şey diyemem.. Renkler ve zevkler meselesi.. Eleştirmenler, bol yıldızlı büyük yapımları beğenirlerse, çapları düşer sanır ondan beğenmez görünürler. Ona da varım.. Ama bu filmi yazan eleştirmenler kaç Cingöz kitabı okumuş acaba da, efsaneyi biliyor, sorum o!.
Ben daha gidip görecek vakit bulmadım. Benim eleştirim filme değil, anladınız değil mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA