Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sancaktepe diye bir “Örnek” belediye!.

Salı günü 90a'yı çekiyoruz. Kemal Belgin, "Sancaktepe" dedi ve daralan zaman içinde kısaca özetledi..
Sancaktepe diye adını bile yeni duyduğum bir İstanbul İlçe Belediyesi, harikalar yaratmış.. Yıllardır "Futbol.. Futbol.. Belediyenin işi binlerle takımı olan ülkemde futbola milyonlar, milyarlar yatırmak değil" diye bas bas bağırırım ya.. Sancaktepe bakın neler yapmış.
Yayından sonra aradım. Mehmet Ergün.. Basın Danışmanlarıymış..
Ayrıntılara inanamadım..
Sancaktepe, daha 9 yıllık bir belediye. Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan'ı birleştirip kurmuşlar. 390 bin nüfuslu. Bir alt yapı oluşturmuşlar ki, çocuklara ve gençlere yönelik.. Özetlemem lazım..

***
Türkiye'de bir ilk! "Sporcu Performans Laboratuvarı" Sancaktepe'de açıldı.
Ne demek bu?.
Geleceğin Olimpiyat, Dünya, Avrupa şampiyonlarını çocukken keşfetme kurumu diyebilirsiniz.
Tamamen ücretsiz tesiste 13 farklı ünite var. Bu ünitelerde küçük ve genç yaştaki çocukların tüm tıbbi ve fiziksel performans ölçümleri gerçekleşecek.
Kemik ağırlığından, kas, ilik ölçümlerine kadar.
7-11 yaş arasındaki çocuklar fiziksel uygunluklarına göre branşlara yönlendirilecek ve bireysel özelliklerine uygun en doğru antrenmanı yapacaklar.
Bunların hepsi laboratuar ortamında ve spor alanlarında yapılacak testlerle bilimsel belirlenecek.
İstanbul'un genç ilçesi Sancaktepe'nin bünyesindeki 19 branşta 20 bini aşan lisanslı sporcu sayısıyla İstanbul'un 3 büyük kulübünü geride bırakıyor, iyi mi?:
Geçtiğimiz yıl 3. ligde şampiyon olan futbol takımı bu sene de 2. lig kırmızı grupta şampiyonluk yolunda ilerliyor.
Güreş takımı kurulmasından kısa bir süre sonra elde ettiği Türkiye şampiyonlukları ve Lig şampiyonluğu ile Türkiye'nin lokomotif kulüpleri arasında yer almayı başardı.
Son dünya şampiyonu olimpiyat madalyalı Taekwondocu Nur Tatar Askari'yi transfer eden Sancaktepe Belediyespor'da hedef, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanacak sporcuları kendi bünyesinden yetiştirmek.
Başkan İsmail Erdem yapılan yatırımlar yanında Türk sporuna yıllarca emek vermiş, sporseverlerin gönlünde taht kurmuş önemli isimler adına yaptığı projeler ile adından söz ettiriyor. Rahmetli Necmi Tanyolaç ve Berlin Panteri Turgay Şeren'i son dönemlerinde maddi ve manevi olarak yalnız bırakmayan ve özellikle Turgay Şeren adına düzenlenen gece ile Ahde Vefa'nın en güzel örneklerini sunan Başkan Erdem, Erhan Önal ve İlyas Tüfekçi gibi Türk futbolunun önemli isimleri için de gece düzenleyeceklerini söylüyor.
Alkış.. Alkış.. Alkış!.
Sancaktepe Belediyesi ve onun başkanı İsmail Erdem'i medya olarak öyle alkışlamalıyız ki, öteki binlerce belediyeden birkaçı daha heveslensin!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA