Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dizi ve reklam!.

Sina Koloğlu kardeşim "Uzun dizi reklamı, reklam da uzun diziyi bitirecektir" demiş, Milliyet'te.. Haklı..
180 dakikayla geceyi kaplıyor dizi ve çok uzun reklam aralarıyla finanse ediliyor. O araların 15'er dakika sürdüğünü bilen herkes ekran başından çekiliyor. Çay, kahve, ya da ihtiyaç molası.. Ekran başında kalan da zaplayıp oyalanıyor.
O izlenmeyen aralara tonla parayla reklam verenler, bir gün parayı sokağa attıklarını "Ya da vergi vereceğime masraf olsun" düşüncesinin daha işe yarar şeylere kullanılabileceğini keşfedecekler.. O zaman bu ıstırap bitecek ve gerçekten izlenen, gerçekten etkili, gerçekten işe yarar, kısa ve pahalı reklamlar başlayacak.
TRT'de reklamların başladığı tarihi hatırladım. Çok kısaydı TRT reklam araları ve çok pahalıydı. Buna rağmen şirketler o kısacık reklam aralarına 30 saniye girebilmek için ne cambazlıklar yaparlardı. Delta Ajans'ta çalışırdım. İyi bilirim.
Çünkü o 30 Saniyeler, doğrudan malın satışına yansırdı.
Ya bugün!. Esne dur, reklamları!.
Satışa yansıma mı?.
Güldürmeyin beni.. Masraf bütçesine yansıyor sadece..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA