Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu yazıyı kaça yazdın Onur?.

Onur Baştürk, Hürriyet'in keyifle okuduğum yazarlarından. Henüz tanışmadım onunla.. Pazar günü "Şehirde en son ne oldu" başlığı ile yazmış.
Meraklısı için ilginç haberler veriyor..
Mudo uzun zamandır beklenen Maslak Mudo Concept Mağazasını nihayet açtı.
Gitmiş, beğenmiş..
"Dolapdere yükselen semt oluyor" demiş. Dirimart ve Pilevneli Galerileri ordaymışlar. Titanik Downtown Oteli ve altındaki Arter Modern Sanat Müzesi'ni övmüş..
Mısır Çarşısı girişindeki tarihi meyhane Pandeli'nin kapılarını yeniden açtığını müjdelemiş.
Şirin Ediger, Lucca'da "Light the Night" geceleri yapmaya başlamış.
Karaköy Sub Otel'de "Koku" partileri başlatılmış. Herkes otele, kokusunun sindiği bir tişörtle geliyor. Bir yana kadın, öte yana erkek tişörtleri konuyor.
Erkekler kadın, kadınlar erkek tişörtlerini koklayıp beğendiğini eline alıyor ve sahibini aramaya başlıyor..
Şimdi, Onur kardeşime bir soru?.
Bu yazında adını geçirdiğin firma ve markalar kaç para ödediler?.
Valla kızma, darılma!. Seninle ilgisi yok. Hürriyet'in 1 nolu yöneticisi Mehmet Soysal açıkladı. Gazeten "PRoje" diye bir sistem uyguluyormuş. Muhabirler ve yazarlar, reklamcıların anlaşma yaptığı yerlere gidiyor, sonra oturup onları yazıyorlarmış.
Soysal da, Ertuğrul Özkök de, Ayşe Arman da, "PRoje"nin yıllardır uygulandığını yazdılar köşelerinde..
Aklım basmadı. Geçen hafta hepsinin adlarını vererek "Soysal, Özkök, Arman, Ahmet Hakan, bu böyle mi oluyor, ne olur biriniz, bir tekiniz açık seçik söyleyin, anlatın da benim kaz kafama girsin" dedim.. En başa da gazetenin Şef Editörü, yani Genel Yayın Müdürü Vahap Munyar'ın adını koydum.
Tısss, Onur, tıssss!.
Hiç ama hiç birinden çıt çıkmadı..
Eee!.. Şimdi ben içinde bir yığın şirket ve marka adı geçen yazını "Kaça yazdın" diye sana ve bundan böyle önüme gelen Hürriyet yazarına sorarsam, haksız mı olurum?.
Gazeten "PRoje" yazılarını ayırmadığına ve onlara "Bu PRojedir" diye bir ibare koymadığına göre, ben kâhin miyim, nerden bileceğim, hangi yazı nedir?.. O zaman da soracağım tabii..
Bilmek hakkım değil mi, bu yazın, bir Life style yazarı izlenimleri mi, yoksa, Reklam Şubesinin para karşılığı "Yaz" dediği PRojelerden biri mi?.
Hürriyet bu durumu açık seçik ve net ortaya koyana dek sormaya devam edeceğim, Onur Kardeşim!.

***
Sevgili Onur, Hürriyet Okuru olarak orda bir temsilcim var. Faruk Bildirici kardeşim. O da aynen benim düşüncemde. Dün harika bir yazı yazmış, haftalık "Okur temsilcisi" köşesinde..
Dilerim benim ismen sorduklarımın başında gelen Genel Yayın Müdürünüz Vahap da, Faruk'u okuma ve gereğini yapma zahmetine katlanır.
Ben 70 yıllık Hürriyet'imi istiyorum Onur!.
Hepsi o!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA