Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım!.

Pazar gece yarısından az sonra, salondaki televizyonu kapayıp, yatak odama doğru yürürken, dilime Sezen Aksu'nun en sevdiğim albümü Işık Doğudan Yükselir'den, en sevdiğim şarkısı takıldı.. Yatağıma uzandığım uykuya daldığımda hala o şarkı, hala Mevlana'yı söyleyen Sezen dönüyordu kafamda..

"Dünle beraber gitti cancağızım
Ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım."

Seçim öncesi neler söylendi, nasıl gerilimler yaşandı hep biliyoruz..
Kritik bir seçim yaşıyorduk. Her parti mümkün olanın en fazlasını kazanmak istiyordu.
Siyaset bu.. Kazanmak için her şey söylenir.. 1957'den bu yana gazeteci olarak neler duydu bu kulaklar..
31 Mart seçim öncesinin en sert konuşmalarını yapan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce İstanbul, sonra da Ankara'da yaptığı o geleneksel balkon konuşmasında "Yeni söylemlerin ışığı"nı yaktı..
"2023'e kadar artık seçim yok. Bir başka ifadeyle önümüzde 4.5 yıla yakın, kesintisiz bir icraat dönemi var. Artık sık sık seçimlerle iç içe olmayacağız. Şimdi hep önümüze bakacağız.. Bu seçimlerde seçilen belediye başkanlarımız şehirlerini 5 yıl idare edeceği gibi biz de görev süremiz boyunca ülkemizi yönetmeyi sürdüreceğiz."
......
"Her kazanç ve her kayıp milletimizin takdiridir. Bu da tabii demokrasinin bir gereğidir. Kabullenilmesi gereken bir gerektir. Kazandığımız yerlerde milletimizin gönlüne girdiğimizi, kaybettiğimiz yerlerde de bu konuda yeteri kadar başarılı olamadığımızı kabul edecek, buna göre hareket tarzımızı da tabii ki belirleyeceğiz."
Bu seçime giren, girmeyen her parti için böyle..
Şimdi yeni şeyler söylemek, söylemekle de kalmamak ve gerçekleştirmek gerek..

***
Seçime katılan her partinin önde gelenleri, kazandıklarını söyleyecekler.. Bir seçimi herkes kazanır mı?.
Evet!. Göreceli olarak hepsinin kazançları var..
Seçimden birinci çıkan AK Parti'den, bir tek, sadece bir tek belediye kazanan Türkiye Komünist Partisi'ne dek, hepsi bir şekilde kazandılar..
Önemli olan, kazanılanların keyfini çıkarırken, kaybedilenlerden de dersler çıkarmak..
31 Mart seçimleri, tekrar ediyorum bütün siyasi partilere ve her derecedeki bütün siyasi partilerin yöneticilerine çok önemli dersler vermiştir. 2023 seçimlerine, bugünden, bu dersi alarak başlamak gerek..
***
Bana "Milletin verdiği en büyük ders nedir" diye sorarsanız, işte cevabım..
Millet "Ben artık güler yüz istiyorum.. Ekranlarda, kürsülerde, devlet dairelerinde, dev holdinglerden mahalle bakkalı, pazarına dek özel teşebbüs yerlerinde, benim olduğum her yerde bana pırıl pırıl, aydınlık bakan ve kucaklayan, içimi ısıtan, beni mutlu ve umutlu yapan yüzler görmek istiyorum!."
"Gönül işi" AK Parti'nim seçim sloganıydı. Erdoğan "Kaybettiğimiz yerlerde milletin gönlüne yeterince giremediğimiz anlaşılıyor" dedi..
Atalarımız ne diyor peki..
"Gönül ne kahve ister ne kahvehane,
Gönül muhabbet ister kahve bahane.."
Şimdi "Muhabbet" zamanı..
***
İstanbul başta çok ilgi çeken, çok kritik belediyelerde itirazlar dolayısıyla henüz kesin sonuçlar alınmış değil. YSK Başkanı, itiraz için 3 günlük süre olduğunu söyledi.
O sonuçlar da yakında kesinleşir..
Ama bu seçimin gerçek kazananı ilan etmek için, o sonuçları beklemeğe gerek yok..
Kazanan Türk Ulusudur. Kazanan Türk demokrasisidir.. Kazanan Türkiye Cumhuriyeti'dir.
Kutlu olsun!. Mutlu olsun!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA