Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ve de DasDas restoran!.

Ataşehir nire, Etiler nire.. Yolu tahmin etmek mümkün değil, İstanbul trafiğinde.. Bir gün 45 dakikada gittiğiniz yola ertesi gün 1 saat 45 dakikada gidersiniz.. Neden?. Kimse bilmez..
O zaman uzak semtlere ihtiyatlı çıkarım. Perşembe gecesi CKM'ye gittik, güya ihtiyatlı.. Orta katta hızlı yiyecek yerler var diye. Navigasyonun yazdığından 35 dakika geç ulaşınca konseri aç izledik, Caner'le..
Muzaffer Kardeşim DasDas'ın bir de restoranı olduğunu söyleyince, "Hadi orda rahat yer, oyun başlarken de salona geçeriz" dedik.. Dedik de, oradakilerin çok övdükleri tatlıları tadamadık gene de..
Neyse..
DasDas, fevkalade yüksek tavanlı, fevkalade hoş bir restoran.. Hafta sonları kahvaltı menüleri de var. Ben etleri bir yana ittim.
Gelen şefe "Penne Arabiata ile domates soslu spagetti arasında kararsızım. Çünkü ben Sinyor Can Bartu sayesinde Roma'da Arabiata ustası oldum. Öyle oldum ki, girdiğim lokantaya notunu penne arabiata'yı tadarak veriyorum" dedim.. "Söyle şefe, bana ne yapacağına kendi karar versin.." Az sonra haber geldi. "Şefimiz kendine güveniyor. Arabiata yapacak!." Yanımdaki dostlarım Dr. Banu Çiftçi ve Betül Demir, değişik şeyler ısmarladılar..
Penne geldi.. Kaşığımla daldım. Penne usta işi yapılmışsa, o yapması sanat özel sos boldur. Penneyi o sosuyla kaşıklarsanız tadına varırsınız...
Ağzıma değdi.. Notumu verdim..
Sevgili Enzo'nun (Cento per Cento) gittiğinden bu yana İstanbul'da yediğim en ama en güzel Penne Arabiata.. On üzerinden on..
Banu ve Betül, tabaklarını resmen sıyırdılar..
Servis elemanları, şirin, koşan, mutlu olan ve mutlu eden, hep gülümseyen insanlar.
DasDas'a yolunuz düşerse en az bir saat evvel ve aç gidin. Düşmezse aile ve dostlarla uzunca yemek ve kahvaltıya gidin.
Ben şimdi o tatlıları tatmak için gideceğim mutlak..
Yer ayırtmanızı tavsiye ederim.
Tıklayın.. Hem salondaki hayli yüklü etkinlikler, hem de restoran için tıklayın ve DasDas'a mutlak gidin..
dasdas.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA