Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İnsanlığımızı kaybettik!..

Üç arkadaş pikniğe gidiyorsunuz çay kenarına.. İkisi suya giriyor, akıntıya kapılıyor, çırpınıyorlar.. Siz hemen telefona sarılıp videolarını çekmeye başlıyorsunuz..
Geriye kalan, iki ceset ve onların ölümünü sahne sahne anlatan bir video..
..Ve ertesi gün o videodan alınan kareler, gazetelerde..
O video, haber kanalları ve ana haberlerde..
Yani duygularımı ifade edecek sözcük bulamıyorum inanın..
İnsanlık bu kadar mı öldü?.
Sosyal medyada adını duyurmak, o iğrenç, o kahrolası "Like"ları alabilmek için insanlıktan vazgeçeni anlatacak sözcük sizde var mı?.
"Like" için yaptıysa gene iyi.. Satmak için yapmış olanı da var..
Nasıl olmasın!.

***
Botoks yüzünden ifadesini yitiren suratını bir de boya küpüne daldırıp çıkaran makyaj sevmez(!) bir ana haber spikerimiz var. Bir kadın kavgası sonunda gidip geldiği söylendi. Bilemem..
O, benzeri bir haberin cep telefonu ile çekilmiş görüntülerini yayınlarken "Arkadaşları yardıma muhtaçken video çekiyorlar. Bu nasıl şey" dedi de beni şaşırttı. Ama okuduğu bülten biterken ekrana "Videolarınız için 0532 bilmem ne bilmem ne" diye deve gibi yazı bindi.
Televizyon kanalları ve gazeteler elinde telefon olan herkesi alenen, resmen "Çek gönder" diye teşvik ediyorlar.
İnsana insanlığını unutturan bu rezilliğin sebebi sadece sosyal medya değil, biz, yazılı ve görüntülü medyayız aslında..
Bu korkunç katliam yarışını tahrik ve teşvik edenler bizleriz..
Bu ülkede bizim ana haberlerdeki sahneleri taşıyan filmlere "+15" kısıtlaması gelir. Haber bültenlerinde filmi de değil, gerçeği, hem de tüm çocukların ekran başında olduğu saatlerde yayınlanıyor, RTÜK uyuyor.
Ne işe yararsın sen RTÜK!.
Tüm ana haber bültenleri reyting için art arda sıralanmış, cinayet, soygun, kaza, trafiğe meydan okuyan çılgın araba ve motosiklet şovları başta, dehşet görüntüleriyle dolu. Çoğunun ne yeri belli, ne zamanı.. Alıp sosyal medyadan dayıyorlar ekrana ve sen RTÜK uyuyorsun!.
Yazılı basına zaten karışan, görüşen yok..
Basın Konseyi mi?. Güldürmeyin beni..
İnsanlık ölüyor, dostlar..
İnsanlık ölüyor..
Videosunu çekip Sosyal Medya'ya ya da Ana Haberler'e koyacak yok mu?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA