Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Evet! Bizler Nene Hatunların Fatma Bacıların torunlarıyız!

Belki de bu mesleğin en cazip taraflarından biridir, sık sık görev icabı tarihi anlara tanıklık yapmak.
İşte... Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu binasındayım şu anda. Salon hınca hınç dolu.
Çoğumuz ayaktayız. Bense gazeteci kontenjanından kaptığım koltuktan yazıyorum bu satırları size. Göz gezdiriyorum, sabahın 9'undan bu yana birlikte olduğumuz bizim kızlara. Ajda Pekkan, Caroline Koç, Zeynep Fadıllıoğlu, Gülşah Alkoçlar gururla süzdürüyorlar kendilerini pür dikkat izleyen Avrupalılara... O arada hemen yanımdaki Beymen Mağazaları Genel Koordinatörü Ayten Danışman'ı dürtüyorum, "Ne haber?" mahiyetinde. Kulağıma eğilip diyor ki: "Heyecandan ölebilirim. Lütfen bana mukayyet ol!"
Neyse. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan konuşmasına başlıyor.
Konuşmasının bir bölümünde, "Unutmayınız ki bizler, Terken Hatunların, Nilüfer Hatunların, Hayme Anaların, Nene Hatunların, Fatma Bacıların, Şerife Hatunların torunlarıyız. Bizim kadınlarımız, evlerine, eşlerine, çocuklarına nasıl kol kanat gerdiyse, nasıl şefkat ve merhamet gösterdiyse; aynı şekilde vatanları için, toprakları için, istiklal ve istikballeri için de kol kanat gerdiler, kahramanca mücadele ettiler" derken üzerine üzerine basıyor cümlelerin. Bakıyorum yine etrafıma o arada. O masmavi parıldayan saçları ile parlamento binasına acayip renk katan minyatür sanatçısı Günseli Kato yavaş yavaş kafasını sallıyor Bayan Erdoğan'ı onaylarcasına.
Konuşmasının sonunda ise, bir ricada bulunuyor hemcinslerinden Bayan Erdoğan. "Dayanışma içinde, birlik ve bütünlük içinde yeni bir dünyayı hep birlikte inşa edebiliriz. İşte onun için, bulunduğunuz, yaşadığınız ülkelerin dilini en iyi şekilde öğrenmenizi, çocuklarınıza da anadilimizle birlikte öğretmenizi sizlerden rica ediyorum. Yaşadığınız, vatandaşı olduğunuz ülkelerin sosyal, ekonomik ve en önemlisi de siyasal süreçlerinde aktif şekilde yer almanızı sizlerden rica ediyorum. Avrupalı Türk kadınlarının, Avrupalı diğer kadınlarla işbirliği, el birliği yapmasını önemsiyor, sizlerden yüreklerinizi birleştirmenizi istiyorum!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA