Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Ruhat Mengi siyasete hazırlanıyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş geçen salı bir grup kadın köşe yazarı ile bir araya geldi. Habertürk'ten Ece Temelkuran'ın, Milliyet'ten Mehveş Evin'in, Taraf'tan Neşe Düzel ve Hilal Kaplan'ın, Akşam'dan Şenay Yıldız'ın ve Turkish Daily News'ten Barçın İnanç'ın katıldığı yemeğin bir diğer davetlisi de Vatan Yazarı Ruhat Mengi'ydi. Tahmin edileceği üzere yemeğin asıl amacı Kurtulmuş'un davet ettiği kadın yazarlara siyasi vizyonu ve gelecek politikalarına dair görüşlerini aktarmak, yani kendisini daha yakından tanıtmak ve anlatmaktı.
Ben de bu niyetle gitmiştim aslında...
Yani Numan Bey'in dünya görüşü, siyasi vizyonu ve duruşu ile ilgili mümkünse bir fikir sahibi olmak ve Allah izin verirse birkaç cümle ile onları sizlerle paylaşmak için.
Ancak pek mümkün olamadı sevgili okurlarım.
Çünkü o yemekte Numan Bey'den daha fazla duygu ve düşüncelerini anlatan, özellikle Türkiye siyasetine dair çarpıcı tespitler yapıp biz katılımcıları da aydınlatan kişi Vatan Yazarı Ruhat Mengi oldu!
Yemek, Numan Kurtulmuş'un yemeği olmaktan çıkıp, Ruhat Hanım'ın görüş ve düşüncelerini anlattığı bir toplantıya dönüşünce hepimiz şoke olduk tabii.
Bir de masanın etrafında elinde bir kamerayla gezinen adamı görünce birbirimizin kulağına eğilip, "Yoksa bu yemek Ruhat Mengi'nin televizyonundaki program çekimi filan mı?" diye sormadık değil hani. Neyse öğrendik ki kameralı adam da Saadet Partisi'ndenmiş.
Ezcümle... Ruhat Hanım'ın performansı, o müthiş çatışmacı ve gergin tavrı gerçekten ilginç geldi.
Eee tabii o gerildikçe biz de gerildik. Başladık birbirimize kaş göz oynatmaya. En sonunda Barçın İnanç dayanamayıp, "Ben buraya sizi değil, Numan Bey'i dinlemeye geldim! Lütfen susar mısınız?" diyerek çıkıştı!
Ama Ruhat Hanım bu uyarıya ancak 3 ya da 5 dakika direnebildi.
Devam etti yani tam gaz! Hangi konu gündeme gelse, hangimiz ne sorsak Bayan Mengi, Numan Bey'den ya önce ya sonra görüşlerini açıkladı tek tek...
Mesela Türkiye Cumhuriyeti vadtandaşlığı kavramına, Kürt kimliğinin anayasal olarak da tanınması gerektiği görüşüne şiddetle karşı olduğunu filan deklare etti.
Dedik ki; "Tamam! Ruhat Hanım yüzde 200 siyasete hazırlanıyor. Ve belli ki buraya da antrenman yapmaya gelmiş!"
Numan Kurtulmuş'a gelince...
Tek kelime ile harika bir insan. Sabrına ve selametine hayran kaldım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA