Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

CHP, Eşref Erdem'e neden teşekkür etmeli?

35 yıllık CHP'li Eşref Erdem. Birkaç yıl evveline kadar partinin Genel Başkan Yardımcısıydı. Ama öyle sus pus olanlardan, her söylenene emme basma tulumba gibi kafa sallayıp, koltuğum altımdan gidecek korkusuyla birilerine yaltaklanarak siyaset yapanlardan değildi. Birçok siyasinin aksine halka ya da partililerine hoş görünmek adına 32 dişini devamlı gösterir halleri yoktu!
Sert mizaçlı bir kişiydi yani.
Erdem'in görev yaptığı dönemlerde MYK'daki sert tavrı ve konuşmaları nedeniyle sürekli bir can sıkıcılık yarattığını, CHP'nin genel politikalarındaki bazı yanlışlıklarını eveleyip gevelemeden eleştirdiği için diğer üyeler tarafından pek sevimli bulunmadığını, partiyi özellikle sağ kulvara çekmeye çalışan statükoculara karşı sürekli bir direniş gösterdiğini, gerek Kürt meselesi, gerekse CHP'nin TSK ile kurduğu o grifit ilişkileri konusunda sık sık uyarılarda bulunduğunu duyardık hep...
İşte geçtiğimiz hafta onun bu zor ve inatçı tavrı bana denk geldi bu kez. Referandum ve CHP politikalarına dair uzun bir söyleşi yapmayı teklif ettiğimde epeyce bir direndi.
Neyseki sonunda ikna oldu ve içini döktü SABAH'a...
Açık açık, "Yeterli değil ama 12 Eylül'ün izlerini ortadan kaldıracak bu anayasa değişikliğine demokratlık ve yurtseverlik adına 'Evet' diyeceğim" dedi...
Erdem'in bu açıklamaları CHP'li yöneticileri çok kızdırmış. Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, yaşının yarısından fazlasını CHP için harcamış Erdem için, "Ün peşinde... Söyledikleri ideolojik değil, psikolojik!" dedi. Ancak zannımca İnce'nin yapması gereken şey Erdem'i eleştirmek değil aksine ona teşekkür etmekti...
Demeliydi ki: "CHP içinde hakikaten 12 Eylül'ün ne demek olduğunu kavrayabilen, gerçekten o yılların acısını hâlâ içinde taşıyan insanların da var olduğunu gösterdiğin için sana minnettarız Eşref Bey!
Sağolasın, varolasın...Senin sayende olur a referandum sonucunda EVET çıkarsa, biz de çıkar deriz ki o zaman, "Kardeşim bizim içimizde de, gerçekten demokrat düşünenler var. İşte Eşref Erdem! Adam 35 yıldır bu partide siyaset yapıyor. Üstelik bunun 18 yılını üst düzey yönetici olarak geçirmiş bir siyasi. Çıkıp açık açık, 'Ben de Evet diyeceğim' dedi! Eee o zaman ne diye böbürleniyorsunuz 'Evet'le' sizi sildik süpürdük diye! Eşref Erdem ve onun gibi sağduyulu yurtseverler, demokrat CHP'liler olmasa sizin bu kadar yüksek bir EVET oranını yakalamanız mümkün müydü?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA