Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Üç önemli tavsiye

1) Okumayanlar. Gözden kaçıranlar için söylüyorum. Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan dün "Aleviler" ile ilgili şahane bir yazı kaleme almış. Özellikle Alevilere tavrı ve önyargısı olanların o yazıyı bulup okumasını tavsiye ediyorum. Kanayan bir yara haline gelen bu sorunun çözümü Ahmet Altan'ın yazısında. Bir mesele ancak bu kadar güzel özetlenebilir. Bu kadar güzel aktarabilir. Bir Alevi olarak Ahmet Altan'a çok çok teşekkür ediyorum.
2) Afgan kökenli Amerikalı yazar Khaled Hosseini'nin yazdığı "Uçurtma Avcısı" adlı kitabı muhakkak okuyun. İnsanın okudukça okuyası gelen, ancak bir yandan da sonunun gelmemesi için dua ettiği, içine gömüldüğü kitap! Afganistan'ın yok oluşu. Şii kökenli Hazara'lara yapılan zulüm. Hasan, Emir ve onların sarsıcı öyküleri... Pakistan yolculuğu öncesi çok iyi geldi. Çünkü oraları biraz daha iyi anlamamı ve biraz daha iyi tahlil etmemi sağladı. Lütfen siz de bulup okuyun. İnanın pişman olmayacaksınız.
3) 12 Eylül'de yapılacak referandumda, "İlla ki olmalıyım! Oyumu kullanmalıyım" ama sonuçta bayramda kısacık da olsa bir tatil yapmalıyım diyenlere söylüyorum: Avşa Adası'na gidin lütfen. Deniz otobüsü ile topu topu 3 saat. Erdek'ten, Tekirdağ'dan ve Silivri'den arabalı feribotlarla çok keyifli. Adanın en güzel mevsimi şu anda. Makul pansiyonlar ve motellerde mükemmel bir 3 gün geçirebilirsiniz. Hele bir Beyaz Saray var ki! Kumlarının akşamdan elekten geçirildiği, açıkta yüzen yunusların seyredildiği şirin otel. Kısmet olursa ben de mütevazı evimde 3 gün de olsa keyif yapacağım adada! Bakarsınız karşılaşırız bile. Ve hatta bayramlaşırız...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA