Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Baykal da, Sav da bertaraftır artık!

Parti Meclisi listesini genel merkezdeki ofisinde bir başına hazırlayan Kılıçdaroğlu'nun blok listesinde hangi isimlere yer vereceği merakla bekleniyor. Ser verip, sır vermeyen ve yakın çevresine sadece, "Yeni isimler olacak... Kadınlar ve gençler ağırlıkta olacak" diyen Kılıçdaroğlu'nun netleştirdiği tek isim sanırım eski Dışişleri Müsteşarı Uğur Ziyal. Salı akşamı partide görüşen ikilinin sohbetine damgasını vuran muhabbet ise Wikileaks!
Gelelim Baykal ve Sav cephesinde neler olduğuna... Nezaket icabı her iki isimle de görüşen Kılıçdaroğlu'nun ikilinin çarşaf liste ısrarlarına yine nezaketle nasıl posta koyduğunu hep beraber gördük! Delegeden seçimin çarşaf listeyle yapılması konusunda imza isteyen Sav ve ekibinin nasıl yarı yolda kaldığını da!
Belli ki yarın kurultayda liste blok!
"Peki, ikinci bir blok liste çıkar mı?" diye soracak olursanız size cevabım şöyle olur kısaca:
"Bugünün şartları gereği mümkün görünmüyor!"
Üstüne bir de, "Eee Baykal ve Sav ne yapacak? Öylece oturup seyir mi edecekler bütün bu gelişmeleri?" sorusunu koyarsanız önüme ona da cevabım hazır!
"Partili nezdinde güçlerini tamamen kaybeden, adeta bertaraf olan Baykal ve Sav'ın şu anda yapabilecekleri fazla bir manevra olmadığı için elmahkûm sus pus izleyecekler olanı biteni!"
"Peki blok listesinde bu müthiş ikilinin adamlarına filan yer verecek mi?"
mealinde bir sorunuz varsa onu da şöyle yanıtlayayım efendim.
Baykal'ın istifasının ardından genel merkezden uzaklaşan Tamaylıgil'e, Kılıçdaroğlu'nun, "Sizi listeme yazdım!" dediği kulisleri çalkalıyor. Baykal'ın sağ kolu olarak bilinen Özyürek ve bir dönem Sav'ın en yakın adamı olarak bilinen Tekin Bingöl'ün ismini de değerlendirmeye aldığı ve hatta Sav yüzünden MYK'dan istifa eden Gülsün Bilgehan' ı da, kadın kotasından tekrar MYK'ya döndürme isteği olduğu biliniyor. O biliyor da ancak bütün bu olanı biteni, görüşmeleri, teklifleri falan ne Baykal ne de Sav biliyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA