Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

'Seçim sürecinde eylemi tahmin ettik'

Başbakan Erdoğan, Etiler'deki bombalama eylemi için, "Seçim sürecinde olacağını tahmin ettik" dedi. Erdoğan, Aksaray'da aralarında SABAH yazarı Sevilay Yükselir'in de bulunduğu bir grup gazeteciye gündemi değerlendirdi:
ETİLER'DEKİ BOMBALAMA: Üstlenmeyle göre karar verilmez. Eylemlerin şekilleri var. Ben de 'eylem çeşidine benziyor' dedim. Arkadaşlar üzerinde çalışıyor, nihai kararı vedecekler. Seçim sürecinde olacağını tahmin ettik.
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR: Dükkanlar zorla kapattırılıyor. Demirtaş açıklama yapıyor. 'Bu dükkanları biz kahpattırmadık, varsa ispatı söylesinler' diyor. Bunu sağır sultan bile biliyor. Sırtını dayadığın örgüt yapıyor. 100'ü aşkın seçim büromuza molotofla saldırdılar. Silvan ilçe başkanımızın iş makinalarını yaktılar. Sindirme politikaları bunlar. Hedefte AK Parti var.
TATBİKATIN İPTALİ: Biraz fazla muamma haline getiriliyor. Söyledikleri şey; 'Burada askeri gerekçeler sebebiyle yaptık.' Sordum, Genel Kurmay Başkanımız 'Gerçekten benim tasarrufum' dedi. 'Böyle bir tatbikatta, sizin kanaatleriniz çok önemli, sivil yönetim olarak illa da yap diye dayatmamız olmaz' dedim.
KOMUTANLAR İFADEYE ÇAĞRILMIŞ: Komutanlar ifadeye çağrılmış diye öğrendim. Nedir, ne var ne yok bilemiyorum. Hava Kuvvetleri Orgeneral Balanlı, üç deniz, 7 hava, içeriğinde ne var ne yok bilemiyorum.
SEÇİM TAHMİNİ: Seçim yaklaştıkça artıyor. MHP sınırda görünüyor. Son anlar çok şeyi değiştirebilir. Siyasete 24 saat değip geçmeyeceğiz.
KCK DAVASI: (Kemal Kılıçradoğlu'nun başsavcıyı ziyareti üzerine) Adalet Bakanı'na 'Konuyu araştır' dedim. Yargı mensubunu sorgulayacağını tahmin etmiyorum. Ama, bu ülkenin Başbakanına, karşısında 'katil' diye bağırıyorlar. CHP'li ise 'lütfen yanlış yapıyorsun' demeli. Siirt'te beni dinleyenler pet şişe fırlatıyordu. Halkı teskin ettik.
DİYARBAKIR'A ÖZEL MESAJ: Oraya yönelik proje bazında düşüncelerimiz var. Hazırlıkları yapılıyor. Ankara projelerini açıkladığımız gibi Diyarbakır için de projeler açıklayabilirim. Bölgeye dönük söylediklerimizi derleyip toparlayıp Diyarbakır'da söyler noktalarız. Finali olur. Orada söyleyeceğiz.
ÇOK EŞLİLİK: Benim şahsen böyle yasayı tasvip etmem mümkün değil. Gayri ahlaki olarak bu işi yapanları da tasvip etmiyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA