Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

PKK-MİT görüşmesi

PKK MİT görüşmesi bundan sonra da devam edecek mi?
Gerektiğinde görüşme olur. MİT niye var? Tüm bu mücadeleler için var. Öyle anlar gelir ki biz kararımızı veririz. "Görüşmeni yap!" deriz.
PKK-MİT görüşmesinin kaydı kamuoyuna yansıdığında çok şaşırdınız mı?
Şaşırmadım. Kişileri, kimlikleri ortaya koydu!
Hakan Bey'le görüştünüz mü? Elinizde sağlam bir done var mı, kimin yaptığına dair?
MİT sıradan bir teşkilat değildir. Yılların deneyimi olan bir teşkilat. Hakan Fidan güvendiğim bir kişi. Ve özellikle kendisini özel temsilci olarak gönderdiğimde de yalnız göndermedim. Müsteşar Emre Bey'di. Rahatsızlığı vardı Emre Bey'in. Orada Afet Hanım'la birlikteydi. Bir özel temsilci olarak benim de yakından bildiğim birisini göndermem gerekiyordu. Uluslararasında benim görüşmelerimi özel temsilci olarak yapan kişiydi Hakan Bey. Pek çok ülkeye gönderiyordum.
Taraflar arasında yazılı bir protokol olduğu iddia ediliyor.
Devletle İmralı arasında kesinlikle yazılı bir protokol yoktur. A'dan Z'ye yalandır. Bunlar yapılan görüşmeyi, protokol diye yansıtıyor. Bu kesinlikle yalandır.
Terörle profesyonel mücadele konusunda orduya güveniyor musunuz?
Ordumuz bu mücadeleyi kırsalda uzun yıllardır sürdürdü. Eksikler yok mu? Elbette var. Nedir? Bu değişkenliktir bir anlamda. Erlerimizle erbaşlarımızla verdiğimiz bu mücadele ve tecrübelerimiz neticesinde sağlıklı bir süreç değildir. Çünkü bizim oraya gönderdiğimiz erlerimiz ne kadar iyi eğitilirse eğitilsin, bölgenin acemisidir. Karşısındaki ise, hani, taşların kayaların sayısını bilecek kadar iyi bilen bir takım. Bizim hudut birliklerini isteyişimizin altında bu sebep var. O birlikler en az iki, beş, yedi, on yıla kadar orada kalabilecek profesyonel birlikler olacak. "Oradan ben hemen ayrılayım" diye bir şey olmayacak. Orada kalacak. Özlük hakları emekli olmak istediklerinde kıdem tazminatını alacak. Ama o sürede bölgeyi çok iyi tanıyacak. Evinde kalmayacak, kışlada karakolda kalacak.
Ee peki aileleri ne olacak?
Hudut birliklerinin çoğu bekarlardan olacak ve evlilik varsa belli aralıklarla evlerine gidebilecek. Ama sabah akşam eve gitmek yok. Çünkü geçenlerde uzman çavuş ve başçavuşlarımızın başına gelenleri biliyorsunuz. Onların kışlada imkanları yoktu. Şehre gitmek zorundaydılar, karşılarındaki acımasız, nereye gelip gittiklerini takip ediyorlar... Evlerinde de taciz ediliyor güvenlik görevlileri... Polise de bölgede yoğun olarak lojman yapmak gerekiyor. Çünkü bunların kitaplarında merhamet diye bir şey yazmıyor...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA