Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Sarıgül hangi tarihte CHP'de?

Bayramı memleketi Erzincan'da, köy köy, kasaba kasaba dolaşarak geçiren Mustafa Sarıgül'ün Refahiye'de; 'Artık nazlanmak yok, 1 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yerimi alacağım. Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek törende CHP'li olacağım' şeklinde bir açıklama yaptığı internete düştü. Ancak birkaç saat sonra Sarıgül'den; "Ben böyle bir şey söylemedim.Yurttaşlarım beni nerede hangi görevde görmek isterse orada olurum. Kesinlikle tarih vermedim" şeklinde başka bir açıklama geldi. Bazı haber siteleri olayı; "Yalanladı" şeklinde haberleştirdi ancak bu kesinlikle doğru değildi. Çünkü Refahiye'de yaptığı iddia edilen o açıklama sapına kadar doğru bir açıklamaydı! Sarıgül CHP'ye katılıyor evet ama 1 Eylül'de değil, 9 Eylül'de. Yani CHP'nin kuruluş yıldönümünde. "Nerdennnn biliyorsunnnn?" falan demeyin şimdi! Biliyorum işte! Üzümünü yiyin, bağını sormayın! Şu kadar söyleyeyim kaynağım bu bilgiyi bizzat Kılıçdaroğlu'ndan duyduğunu aktardı. Anlaşmayla ilgili detayları da verdi. O nedenle benden söylemesi aldırış etmeyin artık bundan sonra yazılıp çizilenlere. Aldanmayın; "CHP Sarıgül'ü istemiyor. KıIıçdaroğlu ona koltuğunu kaptırmamak için yan çiziyor" falan dedikodularına. İş bitmiş artık! El sıkışılmış, 'çak' lar yapılmış!
Bu arada hazır yakalamışken kaynağımı, ondan İstanbul'la ilgili diğer kulisleri de aldım. İlginç bilgiler aktardı. Mesela ona; "Sarıgül aday olursa İBB'den, Kılıçdaroğlu'nun teklifi ile köşe yazarlığına son veren Can Ataklı'nın durumu ne olacak peki?" diye sordum. Yanıtı aynen şöyle oldu; "Kemal Bey, Can'ı boşta bırakmaz. Onu kesin seçilebilecek bir yerden aday gösterir!" Ağzından laf almak zor gibi görünse de biraz üzerine varınca kaynağım bu kez o ilçenin Bakırköy olduğunu söyledi. Ben de bunun üzerine 29 Eylül'de yapılacak örgüt içi eğilim yoklamasını hatırlattım ona. Öyle ya! Hani partinin iktidar olduğu ilçelerde belediye başkanları ne kadar güçlü olursa olsun yine de örgüte sorulacaktı ya kimin aday olacağı. Bu durumda nasıl olacaktı ki Can Ataklı'nın Bakırköy'den aday olabilmesi. Örgüt, 2 dönemden beridir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Ateş Ünal Erzen'i devre dışı mı bırakacaktı? Ona göre aynen bu dediğim olacakmış. Diyor ki; "Erzen'in örgütle yıldızı hiç barışmadı. Bir türlü üyelerin sempatisini kazanamadı. O nedenle Ataklı'nın şansı var. Hem de çok fazla. Çünkü Kemal Bey sormuş soruşturmuş Bakırköylü çok seviyormuş Can'ı..."
Çok şey konuştuk ama bana göre en flaşı SONAR Araştırma'nın sahibi, benim de eski program partnerim Hakan Bayrakçı'yla ilgili olandı. Aradım. Espriyle karışık takıldım hatta; "Pek bi sır küpüymüşsün eski ortağım. Kılıçdaroğlu'nun Beylikdüzü ilçesine aday olarak düşündüğü isim senmişsin!" diyerek. Tabii doğal olarak yalanladı söylediklerimi Bayrakçı.Sanırım çok erken buluyor adının gündeme gelmesini. Haklı ama bu bilgi şu anda kulaktan kulağa dolaşıyor ve Allah muhafaza benden önce biri yazarsa kendimi hiç affetmezdim! O nedenle kusura bakmasın eski çalışma arkadaşım! Bizde sandığa bilgi saklamak yok! Torpil yapmak yok! Neyse o!
Beşiktaş ve Kartal ile ilgili enteresan kulisler dönüyor. Aslında İsmail Ünal'ın pek arası yokmuş örgütle falan. Hatta istenmeyen adam ilan edilmiş ama Beşiktaş'ın meşhur Çarşı'sı devreye girip de, Kılıçdaroğlu'na Ünal'ı aday göstermeleri konusunda çok büyük bir beklenti içinde olduklarını iletince işin rengi değişmiş. Kartal'da ise çoktan havlu atılmış. Son seçimde AKP'nin elinden alınan başkanlık koltuğuna oturan Altınok Öz hem örgüt, hem de sade vatandaşı tarafından pek kabul gören bir isim olmadığından başkan adaylığı yarışı daha şimdiden başlamış. Kartal'ın dört bir yanına posterleri asılan Mustafa Kul'un adaylıkta en güçlü ve en şanslı isim olduğu iddia ediliyor. Neyse... Hayırlısı diyelim... Bakalım önümüzdeki günlerde daha neler olacak? Kim gidecek, kim gelecek, yerel seçimler nasıl şekillenecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA