Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Gülen Cemaati Sarıgül'e böyle bir söz verdi mi?

Bu yazıyı okuyanlara eğer okumamışlarsa dünkü yazımı okumalarını salık veririm.
Çünkü bu yazı orada aktardıklarımın devamı niteliğindedir.
O yazının çıktığı gün aradı Mustafa Sarıgül. Yani 31 Ağustos 2012'de.
Ve yazdıklarımı ancak yüz yüze gelmemiz halinde yanıtlayabileceğini söyledi. Ertesi gün buluşmak üzere randevulaştık. Buluşmaya aralarında cemiyet hayatının yakından tanıyıp sevdiği Monik İpekel dahil 4 başkan yardımcısı ile gelmişti. Önce uzun uzun yaptığı çalışmaları anlattı.
Hiç lafa karışmadan dinledim. Ben konuyu dün sizin dikkatinize sunduğum yazıya getirdim. Ve konu ettiğim kulislerin doğru olup olmadığını sordum. O da aynen şöyle bir ifade kullandı: "Sana her şeyi anlatabilirim ama bunların off the record kalması şartını isterim!" Sanırım bir gazeteciye teklif edilen en zor şartlardan biridir bu. haber kaynağının gerçekleri konuşacağını ama el mahkûm kabul ettim Sarıgül'ün bu şartını. Önceki gün itibarıyla resmen CHP'nin İBB adayı olduğu için Sarıgül'ün o gün koymuş olduğu "off the record" şartının artık anlamsızlaştığını gördüğümden anlattıklarının bir kısmını aktarmak istiyorum.
Özetle şuydu söyledikleri: "Taban beni Şişli'de değil, daha ileride görmek istiyor artık. Beni sevenler Başbakanlık yolunda adım atmamı istiyor. Bunun da anahtarı İstanbul'u almaktır. Allah'ın izniyle önce İstanbul'u, sonra CHP genel başkanlığını, ondan sonra da Türkiye'yi alacağız!"
Tabii yaklaşık 5 dakika süren ve sizlere özetle sonucunu aktardığım bu konuşması üzerine konuyu bu defa yazımın sonuna düştüğüm nota yani İBB adayı olması halinde onu destekleyecek lobide kimlerin yer aldığı mevzusuna getirdim. Ve "Alevilerin, Ermenilerin, Musevilerin, TÜSİAD güdümlü bazı medya patronlarının değil ama Gülen Cemaati'nin de sizi destekleyeceği yönündeki iddialar tuhaf geldi bana. Gerçekten doğru mu bu kulisler?" dedim. Bu sorum üzerine birkaç saniye düşündü Sarıgül. Sonra bir kez daha off the record şartını anımsatıp aynen şunları söyledi: "Evet doğru! Hocaefendi ile bu konuda bir iki kere istişare yaptık. Sağ olsunlar kendileri oğlu gibi severler beni ve aday olmam noktasında sonuna kadar destek olacaklarının da sözünü verdiler." İnanamadım tabii kulaklarıma. Çünkü mesele Gülen Cemaati tarafından Sarıgül'ün desteklenmesi değil, dolaylı da olsa cemaatin CHP'ye de destek verecek olmasıydı. Tabii bu halimi görünce ve "Yanılıyorsun Başkan. Cemaat tabanı asla CHP'ye oy atmaz!" deyince ne kadar doğru olduğunu anlatmak için iyice konuyu deşmeye başladı. Gülen Cemaati'yle her zaman çok iyi ilişkilere sahip olduğunu, hatta bir iki isim verip cemaatin ileri gelenleri ile zaman zaman buluşup değerlendirmeler yaptığını ve aday olması halinde de cemaat medyasının da kesinlikle arkasında olacağını, tabana da CHP'ye değil, Sarıgül'e oy verileceğinin aşılamasının yapılacağını söyledi.
20 senedir tanıdığım için ve Sarıgül'ün bir güzelliği anlatırken üzerine sos dökmeye bayılan bir kişilik olduğunu bildiğim için, abarttığını düşündüğümden pek inanılası gelmemişti o gün söyledikleri ama zaman içinde yanıldığımı anladım. Gerçekten de soslamamış.
Aynen dediği gibi oldu her şey. Evet. Kabul etmeyip bunu zımni şekilde yapmaya çalışsa da Gülen Cemaati, Sarıgül'ün en büyük destekçisi şu anda.
Şimdi gelelim asıl bombaya... Son duyduklarıma.
Ben seçim sathına girildiği bir dönemde yolsuzluk türünden konuların gündeme getirilmesini pek ahlaki bulmadığımdan mümkün olduğunca uzak durdum bu meseleden.
Hatta yaklaşık 1 ay önce a haber'deki "% 100 Siyaset" programımda Sarıgül'le ilgili yolsuzluk iddiaları konusu açıldığında da etik olmadığını söyleyip konuyu kapattım.
Şimdi dile getirmemin nedeni son günlerin ortalıkta dolaşan bomba kulisinden.
Doğru mudur bilmem. Bunu tabii söylemedi 2012'deki o buluşmamızda ama iddia şu ki; hakkındaki yolsuzluk dosyalarının gündeme getirileceğinden çekindiği için İstanbul'a aday olmak istemeyen Sarıgül'ü aday olmaya ikna eden ve "Hiç korkma Sarıgül! Çünkü eğer senin onlarda dosyan varsa, onların da bizde epey dosyası var! Onlar seni o dosyalarla yıpratamadan biz zaten gerekeni yapacağız merak etme!" diyen Gülen Cemaati. Siz bu yazıyı muhakeme ededurun, ben Türkiye'nin siyasetinin nasıl ve kimler tarafından dizayn edildiğini anlatmaya yarın devam edeceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA